Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πράσινο φως για επιδότηση στο φυσικό αέριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σκρέκας τόνισε πως δεν υπάρχει δυνατότητα από κανένα ευρωπαϊκό κράτος να απορροφήσει τις αυξήσεις στο φυσικό αέριο ενώ προανήγγειλε επιδότηση.

Για το νέο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, την ενεργειακή κρίση καθώς και για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου μίλησε σήμερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στο Mega.

Μεταξύ άλλων προανήγγειλε αλλαγές στις επιδοτήσεις ρεύματος οι οποίες πλέον θα γίνονται κλιμακωτά, δηλαδή όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος τόσο μεγαλύτερη επιδότηση θα λαμβάνει, ενώ σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για επιδότηση και στους καταναλωτές φυσικού αερίου.

«Οι λογαριασμοί ρεύματος επιδοτούνται πάνω σε αυτούς. Με έναν τρόπο που εκεί απορροφούμε το 94%. Στο φυσικό αέριο δεν μπορούμε να απορροφήσουμε το ίδιο ποσοστό. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος του μήνα», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στο Mega.

«Από τον Ιούνιο και μετά επιδοτούμε οριζόντια τους λογαριασμούς ρεύματος. Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε όλους τους λογαριασμούς, όλες τις μηνιαίες καταναλώσεις, όλα τα σπίτια με μία διαφορά: Θα υπάρξουν κλίμακες. Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος, έχει μεγαλύτερη επιδότηση. Αλλά και αυτός που έχει μεγαλύτερη κατανάλωση, εάν καταφέρει να μειώσει κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, θα επιδοτηθεί επιπλέον», υπογράμμισε ο υπουργός.

Παράλληλα όπως τόνισε, «θα στηρίξουμε όσο μπορούμε για να περάσουμε ομαλά τον χειμώνα. Είναι σημαντικό το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας, για παράδειγμα με το να ρυθμίσουμε τον θερμοστάτη έναν βαθμό πιο χαμηλά, θα μπορέσει να βοηθήσει το περιβάλλον, αλλά θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση ενέργειας»,

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ