Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αγρύπνια για την βασίλισσα Ελισάβετ στον καθεδρικό ναό St Giles’: H συγκινητική στιγμή με τα παιδιά της γύρω από το φέρετρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον καθεδρικό ναό St Giles’ βρίσκεται σε εξέλιξη η αγρύπνια για την βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ δεν σταματά να συρρέει κόσμος για το ύστατο αντίο.

Τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ συγκεντρώθηκαν νωρίτερα γύρω από το φέρετρο της μητέρας τους, κατά τη διάρκεια της συγκινητικής αγρυπνίας στον καθεδρικό ναό του St Giles στο Εδιμβούργο, όπου έφτασε το απόγευμα η σορός της.

Μετά από μια σύντομη πομπή, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, η βασιλική πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ στάθηκαν ο καθένας σε μία από τις τέσσερις γωνίες του δρύινου φέρετρου με τα κεφάλια τους σκυμμένα, σε μια τελετή γνωστή ως Αγρυπνία των Πριγκίπων.

Στάθηκαν δίπλα σε τέσσερις τοξότες που «φρουρούν» το φέρετρο φορώντας μακρυά φτερά στα καπέλα τους και οπλισμένοι με βέλη στα τόξα τους.

Δείτε βίντεο από το συγκινητικό τελετουργικό

Η πομπή κατά μήκος της Royal Mile

Λίγα λεπτά πριν από τις 17:00 ξεκίνησε σήμερα η πομπή που συνοδεύει τη σορό της Ελισάβετ Β΄  μέχρι τον Καθεδρικό Ναό του St Giles’ στο Εδιμβούργο, με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο Γ΄, ο οποίος συνοδευόταν από τα αδέλφια του, την πριγκίπισσα Άννα και τους πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ.

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ μεταφέρθηκε από το παλάτι Holyrood House στον καθεδρικό ναό St Giles’ στο Εδιμβούργο με πομπή κατά μήκος του Royal Mile, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια λειτουργία προσευχής και περισυλλογής στον καθεδρικό ναό.

Στη λειτουργία παρέστησαν ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, καθώς και ο Γουίλιαμ με την Κέιτ, αλλά και ο Χάρι με την Μέγκαν.

Δείτε live εικόνα

Η σορός της βασίλισσας θα αναπαυθεί στο St Giles’ και το κοινό θα μπορεί να δει το φέρετρό της, το οποίο θα παραμείνει υπό συνεχή αγρυπνία για 24 ώρες.

Αύριο το απόγευμα, συνοδεία της πριγκίπισσας Αννας η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στο Λονδίνο με αεροσκάφος της RAF. Θα οδηγηθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ όπου και θα παραμείνει για μια νύχτα, μέχρι το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας, με στρατιωτικές τιμές μεταφερθεί στην ειδική αίθουσα του Γουέστμινστερ – όπου και θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες σε λαϊκό προσκύνημα.

Το πρόγραμμα του βασιλιά

Πριν πετάξει για τη Σκωτία από το Λονδίνο, ο βασιλιάς θα επισκεφθεί το Ουέστμινστερ για πρώτη φορά ως μονάρχης. Θα παραστεί σε συνεδρίαση και των δύο σωμάτων του Κοινοβουλίου και θα δεχθεί τα συλλυπητήρια των Λόρδων και των Κοινοτήτων.

Στο Εδιμβούργο, ο βασιλιάς Κάρολος θα παραλάβει επίσημα τα κλειδιά της πόλης σε μια τελετή στο Παλάτι του Holyroodhouse – τη βασιλική κατοικία στην πρωτεύουσα της Σκωτίας. Ο βασιλιάς θα συναντηθεί με την Πρώτη Υπουργό Νίκολα Στέρτζον και θα παραστεί στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας για μια πρόταση συλλυπητηρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ