Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πάτρα: «Μυστήριο» με τον θάνατο κοριτσιού 2 ετών στο Καραμανδάνειο, ποια η πιθανή αιτία

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκαρισμένη είναι η Πάτρα, από τον αιφνίδιο θάνατο ενός μικρού κοριτσιού μόλις 19 μηνών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Το τραγικό συμβάν έγινε την περασμένη Δευτέρα, όμως οι οικείοι του μικρού κοριτσιού και οι γιατροί δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσουν καμία εξήγηση για τα ακριβή αίτια θανάτου του, καθώς η εξέλιξη ήταν ραγδαία.

Σύμφωνα με το pelop.gr, το απόγευμα της Πέμπτης το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με υψηλό πυρετό, ενώ το παιδί είχε διαγνωστεί θετικό στον κορονοϊό.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν παρουσίαζε εικόνα πνευμονίας ή αναπνευστικής ανεπάρκειας, συμπτώματα που συνδέονται με τον κορονοϊό, ώστε να αποδοθεί στον κορονοϊό η ασθένειά του.

Την ίδια ημέρα, και ενώ το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο, οι γιατροί αναγκάστηκαν να το διασωληνώσουν, καθώς έπεσε το επίπεδο συνείδησής του και διακομίστηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Η κατάστασή του, επιδεινώθηκε ραγδαία για ανεξήγητους μέχρι σήμερα λόγους με αποτέλεσμα το μικρό κοριτσάκι την ίδια ημέρα να βρεθεί σε κατάσταση όπου χαρακτηριζόταν ως εγκεφαλικά νεκρό.

Το παιδί «έφυγε» τη Δευτέρα από την ζωή, καθώς οι προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού απέβησαν άκαρπες, ενώ ακόμα και σήμερα, κανείς αρμόδιος δεν είναι σε θέση να δώσει μια λογική εξήγηση στους γονείς του.

Στην γειτονιά του μικρού κοριτσιού, στην Αγία Τριάδα οι περίοικοι ξεσηκώθηκαν ακούγοντας τη μάνα του παιδιού να ουρλιάζει από τον βαθύ πόνο, μόλις έγινε γνωστό το τραγικό άγγελμα του θανάτου του. Η οικογένεια έχει άλλο ένα παιδάκι 5 ετών.

Ιατρικοί παράγοντες θεωρούν πιο πιθανή αιτία θανάτου, την εκδήλωση κάποιας εγκεφαλοπάθειας που είχε ραγδαία εξέλιξη. Τα ακριβή αίτια θανάτου του μικρού παιδιού θα αναζητηθούν στη νεκροψία – νεκροτομή και στις άλλες ιστολογικές εξετάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ