Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Οργή για την κατάρρευση της οροφής σε σχολείο της Πυλαίας: «Να δοθούν εξηγήσεις» – Παρέμβαση εισαγγελέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξε τραγωδία στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας το πρωί της Πέμπτης (4/11) στην Θεσσαλονίκη, όταν η παρατηρητικότητα της δασκάλας της ΣΤ’ τάξης έσωσε τους 19  μαθητές πριν καταρρεύσει η ψευδοροφή και καταπλακώσει τα θρανία της αίθουσας.

Η δασκάλα βλέποντας μια ρωγμή στο ταβάνι έβγαλε τα παιδιά από την τάξη πέντε λεπτά νωρίτερα από το προγραμματισμένο και με το που βγήκαν οι πάντες στο προαύλιο η ψευδοροφή έπεσε. Η γυψοσανίδα με τη μόνωση και τον αλουμινένιο σκελετό είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα στο συγκεκριμένο τμήμα από ιδιωτικό συνεργείο, που έδωσε στη συνέχεια το πράσινο φως στη διεύθυνση του σχολείου για να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

«Να δοθούν άμεσα εξηγήσεις. Πήγαν να χαθούν ζωές»

«Έγινε εντελώς ξαφνικά. Ήμασταν χαρούμενοι που έγινε αυτή η ενεργειακή αναβάθμιση και βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Ήταν σοκ. Ο Σύλλογος Κηδεμόνων πίεσε να γίνει αυτή η ενεργειακή αναβάθμιση για αυτό το σχολείο.

Αυτό έχει βάρος περίπου 500 κιλά με ένα τόνο. Φανταστείτε αυτό το βάρος να πέφτει πάνω σε 20 παιδιά… Είναι λάθος η μελέτη που έγινε. Ο κοινός νους λέει ότι αυτό έπρεπε να είναι αγκυροβολημένο στο ταβάνι για να μην πέσει και πρέπει να δοθούν εξηγήσεις, γιατί πήγαν να χαθούν ζωές», δήλωσε ο Νίκος Κρίγκας, πατέρας ενός από τους μαθητές.

«Λογικό είναι να είμαστε αναστατωμένοι. Είχαμε τα παιδιά μας μέσα. Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε κανένα ατύχημα», τόνισαν την Πέμπτη οι γονείς των 19 μαθητών, ενώ ανέφεραν πως «Η δασκάλα είναι η ηρωίδα της υπόθεσης. Άκουσε μικρούς, αδιόρατους ήχους, είδε ελάχιστες ρωγμές και είπε στα παιδιά καλύτερα να βγούνε έξω μην τυχόν συμβεί τίποτα. Και τα έσωσε»

Εισαγγελική παρέμβαση για το περιστατικό

Για την παραλίγο τραγωδία υπήρξε η άμεση επέμβαση του εισαγγελέα που έδωσε παραγγελία από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, ώστε να υπάρξει προκαταρτική έρευνα για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής, ενώ παράλληλα της ζητά να εντοπιστούν και οι κατασκευαστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σχολείο είναι κλειστό, ενώ από Δευτέρα όλες τις τάξεις θα λειτουργήσουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ