Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Σε αυστηρή καραντίνα η Γαλλία – H άδεια που απαιτείται για έξοδο από το σπίτι [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε καραντίνα μπήκε η Γαλλία από το μεσημέρι της Τρίτης και για 15 τουλάχιστον ημέρες, στην προσπάθεια περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σημείωσε πως η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο με τον κορωνοϊό, και ανακοίνωσε πως οι μετακινήσεις ενός της επικράτειας περιορίζονται δραστικά. Αυτό, όπως εξήγησε ο αρχηγός του κράτους, σημαίνει πως συνεχίζουν τις μετακινήσεις οι επαγγελματίες τροφοδοσίας, ενώ για όλους του πολίτες της Γαλλίας συστήνεται η παραμονή στο σπίτι.

Η αίτηση εξαίρεσης περιορισμού μετακίνησης για τον κορωνοϊό

Το αρμόδιο υπουργείο εξέδωσε την Τρίτη ειδική αίτηση, την οποία θα πρέπει να συμπληρώνουν και να φέρουν μαζί τους σε κάθε τους μετακίνηση οι Γάλλοι πολίτες, για όσο διάστημα διαρκεί η καραντίνα για τον κορωνοϊό. Στην αίτηση αυτή, εκτός από τα στοιχεία τους, οι πολίτες θα σημειώνουν έναν από τους πέντε λόγους για τους οποίους επιτρέπεται η σύντομη μετακίνησή τους.

Οι πέντε εξαιρέσεις στην απαγόρευση μετακίνησης λόγω κορωνοϊού στη Γαλλία

Οι πέντε περιπτώσεις στις οποίες μπορεί ένας Γάλλος να μετακινηθεί εκτός σπιτιού, για όσο διαρκεί η καραντίνα του κορωνοϊού είναι:

  1. μετακινήσεις από το σπίτι στον χώρο εργασίας εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο και δεν είναι εφικτή η τηλεργασία ή οι επαγγελματικές μετακινήσεις είναι αδύνατο να μεταφερθούν χρονικά.
  2. μετακινήσεις για αγορές αγαθών πρώτης ανάγκης και μόνο προς καταστήματα τα οποία διαθέτουν την απαραίτητη άδεια, μετά τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία του κορωνοϊού
  3. μετακινήσεις που αφορούν σε θέματα υγείας
  4. μετακινήσεις για οικογενειακά και επείγοντα ζητήματα, που σχετίζονται με την βοήθεια ατόμων που το έχουν ανάγκη ή την φύλαξη μικρών παιδιών
  5. σύντομες μετακινήσεις, σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να εξασκηθεί – ωστόσο σημειώνεται πως απαγορεύεται κάθε αθλητική ομαδική δραστηριότητα – αλλά και για τις ανάγκες των ζώων συντροφιάς.

Πρόστιμα για όσους μετακινούνται χωρίς αιτιολογία

Οι Γάλλοι πολίτες θα πρέπει να έχουν πάντοτε μαζί τους το σχετικό έγγραφο συμπληρωμένο. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με πρόστιμο που θα κυμαίνεται από 38 ως 135 ευρώ.

Για τους πιο ηλικιωμένους που ενδεχομένως δεν διαθέτουν εκτυπωτή, είναι δυνατή η χειρόγραφη συμπλήρωση της παραπάνω αίτησης. Οι Αρχές θα αποδέχονται και φωτογραφία της αίτησης στο κινητό των πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ