Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 26χρονος που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη φοιτήτρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 26χρονος που παρέσυρε και σκότωσε με το όχημά του την 21χρονη φοιτήτρια από τα Χανιά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο 26χρονος οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου παίρνει το δρόμο για τις φυλακές με σύμφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή.

Αντίθετα, η 19χρονη συνεπιβάτιδά του αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Όπως έγραψε το ThessToday.gr ο 26χρονος κατά την διάρκεια της απολογίας του ήταν σύντομος, λέγοντας μόνο ότι «δεν είναι ώρα για εξηγήσεις, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια».

Από την πλευρά της η 19χρονη συνεπιβάτιδά του επεσήμανε στην απολογία της πως η ίδια έλεγε στον 26χρονο να σταματήσει το όχημα για να κατέβει, και αυτός της χάιδευε το χέρι προσπαθώντας να την καθησυχάσει και της έλεγε να μην ανησυχεί.

Οι κατηγορίες

Υπενθυμίζεται πως ο 26χρονος Αλβανός, στην αρχική του κατάθεση στην αστυνομία υποστήριξε πώς δεν έτρεχε, αιτιολογώντας την φυγή του, επειδή φοβήθηκε διότι δεν είχε νόμιμα έγραφα παραμονής στην χώρα. Πρόσθεσε πως αν η 21χρονη δεν «είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση τίποτα δεν είχε συμβεί».

Σε βάρος του 26χρονου, ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη. Για κακούργημα διώκεται και η 19χρονη συνοδηγός, που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Ο 26χρονος οδηγός κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο, για εγκατάλειψη θύματος και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα).

Η 19χρονη (ημεδαπή) αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και της συνέργειας σε εγκατάλειψη θύματος, αλλά και ψυχική συνδρομή στις δύο παραπάνω πράξεις.

Ο 26χρονος Αλβανός, έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ