Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δημοσίευμα «βόμβα»: Η ΕΥΠ κατέστρεψε τους φακέλους παρακολούθησης Ανδρουλάκη – Κουκάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα δεδομένα στην υπόθεση με τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας τα αρχεία των παρακολουθήσεων των δύο ανδρών καταστράφηκαν από την ΕΥΠ.

Την απάντηση ότι έχουν καταστραφεί οι φάκελοι παρακολούθησης, έδωσε επισήμως η ΕΥΠ στο κλιμάκιο της ΑΔΑΕ που επισκέφθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί τα γραφεία της μυστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», οι αξιωματικοί της ΕΥΠ, πρόβαλαν την δικαιολογία ότι η καταστροφή όλων των φακέλων για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Κουκάκη την περίοδο 2020-2021, έγινε εξαιτίας της αλλαγής του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ και της απόκτησης νέου πιο σύγχρονου.

Μάλιστα, ειπώθηκε ότι τα αρχεία της παρακολούθησης Ανδρουλάκη – Κουκάκη δεν αποθηκεύτηκαν για τεχνικούς λόγους, παρά το ότι υπάρχει πρόβλεψη να διατηρούνται για δυο χρόνια.

Πάραλληλα, στο ίδιο ρεπορτάζ υπάρχει και η αποκάλυψη ότι το έγγραφο για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη υπέγραφε αξιωματικός της ΕΛΑΣ η οποία υπηρετούσε στην ΕΥΠ και η οποία αποχώρησε μετά την αποκάλυψη.

Η αξιωματικός ήταν προϊσταμένη διεύθυνσης της ΕΥΠ που ασχολείται με τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος, δημιουργώντας έτσι ερωτηματικά για το πώς και γιατί δόθηκε εντολή παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πώς και γιατί έδωσε την έγκρισή της η εισαγγελέας Βλάχου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ