Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Τιμητικά βραβεία σε σχολεία για τις περιβαλλοντικές δράσεις τους από τον ΣΒΑΠ – Εκδήλωση στην Κηφισιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε για 13η συνεχή χρονιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς εκδήλωση επιβράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν σε διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις κατά το τρέχον σχολικό έτος στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιβάλλον Εκπαίδευση-Βέλτιστες πρακτικές».

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δέχθηκαν με ικανοποίηση τα βραβεία-επαίνους και απέδειξαν για άλλη μια ακόμη φορά την ενσυνείδητη συμμετοχή τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο του προγράμματος εντάσσεται και η συνεργασία μας με την πρωτοβουλία « ZERO HERO!» η οποία έχει τοποθετήσει ένα εντυπωσιακό ψάρι στο χώρο της εκδήλωσης το οποίο θα δέχεται για μία εβδομάδα πλαστικά μπουκάλια που στην συνέχεια θα οδηγηθούν στην ανακύκλωση αποδεικνύοντας στην πράξη τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας απονεμήθηκαν οι ακόλουθες διακρίσεις:

ΒΡΑΒΕΙΑ
1ο Βραβείο – 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης
2ο Βραβείο – 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας
3ο Βραβείο – 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής

ΕΠΑΙΝΟΙ
• 2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου
• Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων
• 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής
• 6ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής
• 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου
• 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής
• 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης
• 2ο Νηπιαγωγείο Χολαργού
• 1ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

 

 

O Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) για τη δράση. Ευχαρίστησε επίσης τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο διαγωνισμό δράσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και ήρθαν στην Κηφισιά από άλλους Δήμους για την απονομή των βραβείων. Ο κ. Θωμάκος απευθυνόμενος στα παιδιά επεσήμανε πως κρατούν στα χέρια τους τη σωτηρία του πλανήτη. Όσα λιγότερα πλαστικά πετάνε τόσο περισσότερο βοηθούν τον πλανήτη και τόσο ομορφότερη θα είναι η ζωή όλων μας.

Παρέστησαν ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Γιώργος Κουράσης, ο Πρόεδρος της Ενωσης Δημάρχων Αττικής και υπεύθυνος Προγραμμάτων του ΣΒΑΠ κ. Παύλος Καμάρας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Κηφισιάς κ. Γιώργος Σκορδίλης, τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΒΑΠ κ. Γιάννης Διονυσιώτης πρώην αντιδήμαρχος Κηφισιάς και η κα Μαρία Μουρατίδη Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και οι υπεύθυνες του προγράμματος ZERO HERO κυρία ΄Ελενα Γεωργανά και κα Κατερίνα Καπετανάκη. Επίσης παρέστησαν δάσκαλοι, γονείς και παιδιά των σχολείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Στα παιδιά αποδόθηκαν ειδικά αναμνηστικά μετάλλια.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ