Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας αρωγός στην ανάπτυξη των τεχνολογιών και την ενίσχυση του πρασίνου στην Ευρώπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας συμμετείχαν φέτος σε 3 ευρωπαϊκά eTwinning προγράμματα με θέματα περιβαλλοντικά και νέων τεχνολογιών.

Συγκεκριμένα, το τμήμα Δ2 πήρε μέρος στο πρόγραμμα «Green Act», ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης, με μέλη σχολεία από Ελλάδα, Μάλτα, Τουρκία, Ιταλία και Πολωνία, σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Μεσόγειο και την ανάγκη αναδάσωσης και δημιουργίας “πρασίνου” ως μέτρο αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το άλσος της περιοχής τους και υλοποίησαν ποικίλες υπαίθριες δραστηριότητες και πειράματα. Δημιούργησαν «κάθετους» κήπους στο προαύλιο του σχολείου, φύτεψαν αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά ενώ διοργάνωσαν και εβδομάδα κομποστοποίησης.

Οι μαθητές του Ε2 τμήματος συμμετείχαν με άλλα σχολεία από Ελλάδα, Τουρκία, Κροατία, Πολωνία και Ισπανία, σε ένα έργο γνωριμίας με αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Μηχανική Μάθηση και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, το eTwinning πρόγραμμα «Let’s Explore the World of Technology”. Με χρήση των ρομποτικών κιτ Edison και BBC micro:bit ανακάλυψαν τις δυνατότητες της Τεχνολογίας για το καλό (Tech4Good) ενώ συνέδεσαν τις νέες αυτές τεχνολογίες με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από τη δημιουργία μιας «έξυπνης», βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς πόλης.

Τέλος, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων εδώ και τρία χρόνια, μέσα από το έργο «Climate Literate» απέκτησαν περιβαλλοντικό γραμματισμό και αφύπνισαν την περιβαλλοντική τους συνείδηση μέσα από στοχευμένες στην Κλιματική αλλαγή δράσεις.

Συνεργάστηκαν με μαθητές σχολείων της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Κροατίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας και της Ιταλίας, στη δημιουργία αφισών, βίντεο, παρουσιάσεων και ψηφιακών ιστοριών. Ευαισθητοποίησαν με τις δράσεις τους την ευρύτερη σχολική και τοπική κοινωνία ενώ παράλληλα οργάνωσαν με επιτυχία εκστρατεία ευαισθητοποίησης κατά της Κλιματικής αλλαγής στο δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο για μία ακόμα φορά υποστήριξε την εκπαίδευση στη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων, διαμορφώνοντας του ενεργούς πολίτες του αύριο!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ