Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022: Την 1η θέση κατέκτησε η μακέτα του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την 1η θέση κέρδισε το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, για την καλύτερη μακέτα στο Πανελλήνιο με το project «Νιάτα Λακωνίας Αγροτική Παραγωγή», στον Τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022.

Το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με την ομάδα Gemma Robot Neas Ionias στην κατηγορία Αγροτική Ανάπτυξη και την ομάδα Goal Robot Neas Ionias 1 στην κατηγορία Ποδόσφαιρο 2χ2. 

Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Αττικής η ομάδα Gemma Robot Neas Ionias στην κατηγορία Αγροτική Ανάπτυξη κατάφερε να πάρει την πρόκριση για στον Τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022.

 

 

Αντίστοιχα, στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Αττικής η ομάδα Goal Robot Neas Ionias 1 στην κατηγορία Ποδόσφαιρο 2χ2, με 2 νίκες και 2 ήττες αποκλείστηκε από τον τελικό με διαφορά τερμάτων.

Η ιδέα…

Τα Νιάτα είναι ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται στις παρυφές του Πάρνωνα στη Λακωνία. Είναι ένα χωριό με περίπου χίλιους κατοίκους και σε υψόμετρο περίπου 300 μέτρα από τη θάλασσα. Οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία παράγοντας το περίφημο Λακωνικό λάδι έξτρα παρθένο, τα περίφημα πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια το μέλι, από τις πλαγιές του Πάρνωνα και του Ταΰγετου, καθώς και τα περίφημα κρασιά από τις ημιορεινές πλαγιές του Ζάρακα.

 

 

 

Ο προπονητής κύριος Κώσταγιάννης καθώς και η σύζυγός του η κυρία Γιάννου, που κατάγεται από το χωριό Νιάτα Λακωνίας υπηρέτησαν στο δημοτικό σχολείο Νιάτων 8 χρόνια.

Αγάπησαν πολύ το χωριό και τους κατοίκους ανέπτυξαν βαθιές σχέσεις φιλίας με τους μαθητές και τους χωριανούς και θέλησαν μέσα από το project μας της αγροτικής ανάπτυξης να προβάλουν το χωριό μέσα από τα προϊόντα που παράγουν, και να θυμίσουν στους παλιούς τους μαθητές, τις ωραίες στιγμές που πέρασαν στα Νιάτα….

Παρακολουθήστε το έργο αφιερωμένο στα Νιάτα, καθώς και το διαγωνισμό, στους παρακάτω συνδέσμους…

https://youtu.be/DgUI1jhqQt4

https://youtu.be/gscowlEEjkk

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ