Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανακύκλωση τηγανελαίου από τον Δήμο Παλλήνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Παλλήνης καλεί εταιρείες συλλογής και ανακύκλωσης τηγανελαίου που ενδιαφέρονται να αναλάβουν, από τον Νοέμβριο του 2019, τη συλλογή τηγανελαίου για 3 έτη ή για όσο διαρκεί το πρόγραμμα Σχολικού Μαραθώνιου Ανακύκλωσης σε:

·  16 δημοτικά, 21 νηπιαγωγεία, 10 γυμνάσια και 6 λύκεια του Δήμου Παλλήνης στο πλαίσιο του σχολικού μαραθώνιου ανακύκλωσης.

·  8 βρεφονηπιακούς σταθμούς και 10 δημοτικά καταστήματα στο πλαίσιο δράσεων ανακύκλωσης.

Για τη διασφάλιση της καθαριότητας στα σχολεία/δημοτικά κτίρια και την ασφαλή συλλογή του τηγανελαίου, θα θέλαμε η συλλογή από τους μαθητές να γίνεται σε πλαστικά μπουκάλια 1-1,5 λίτρου (αναψυκτικών ή νερού), τα οποία θα τοποθετούνται εντός ενός κάδου χωρητικότητας περίπου 40-80 λίτρων.

Η παραλαβή των μη βρώσιμων ελαίων (τηγανελαίων) θα γίνεται με την ταυτόχρονη παράδοση στις σχολικές μονάδες/ δημοτικά καταστήματα καθαριστικών ή άλλων προϊόντων που εξυπηρετούν στις ανάγκες τους στα όρια της ανταποδοτικότητας.

Ο σχολικός μαραθώνιος και οι δράσεις ανακύκλωσης, έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων. Για την υλοποίησή τους είναι απαραίτητη η συνεχής συνεργασία με τη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης followgreen. Επιπλέον, στις δράσεις ανακύκλωσης θα υπάρχει χωριστή συλλογή 6 ρευμάτων υλικών, όπως το χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές και τηγανέλαια.

Οι εταιρίες που ενδιαφέρονται θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω e-mail στο [email protected] έως τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ