Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία η μετατροπή των παλαιών φυλακών Ωρωπού σε «Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το εμβληματικό έργο της ανάπλασης των παλαιών φυλακών Ωρωπού και μετατροπής σε «Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού» μπήκε στην τελική ευθεία με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ωρωπού και της αναδόχου εταιρείας η οποία σύντομα θα ξεκινήσει τα έργα.

Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία του προεδρείου του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.) και συγκεκριμένα του προέδρου Ευάγγελου Γκιουγκή, του Γενικού Γραμματέα Νίκου Μανιού και του υπευθύνου δημοσίων σχέσεων Γιάννη Ξαρχουλάκου.

ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ «ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ»

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα. Νιώθω πραγματικά πως έβαλα ένα λιθαράκι να γραφεί ο τόπος μας ανεξίτηλα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Το έργο που ονειρευόμαστε εδώ και δεκαετίες θα υλοποιηθεί σύντομα και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα. Ήταν ρητή προεκλογική μας δέσμευση και είχαμε υποχρέωση απέναντι, στους νέους μας και στην ιστορία του τόπου μας να προχωρήσουμε χωρίς χρονοτριβή και χωρίς να δειλιάσουμε μπροστά στα εμπόδια, που ήταν εξ΄αρχής πολλά και δύσκολα. Είναι απόλυτα βέβαιο πως όταν ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο έργο, θα έχουμε κάνει το καθήκον απέναντι σε όλους αυτούς που με τον αγώνα τους έκαναν αυτό το μέρος ιερό και ιστορικά διαχρονικό και θα τους έχουμε αποδώσει την τιμή που τους αρμόζει για όσα έκαναν για μας. Με συνέπεια, σεβασμό και πολύ δουλειά συνεχίζουμε να αλλάζουμε τον τόπο μας».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ