Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Σαρωνικού: Όσα έγιναν στην 1η Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε την Τρίτη 4 Αυγούστου στο Λαγονήσι, ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με τους φιλόζωους της περιοχής, για την υιοθεσία των αδέσποτων του δήμου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί ο δήμος για τη φροντίδα και την προστασία των αδέσποτων εντός των διοικητικών του ορίων και είχε ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα αδέσποτα ζώα και παράλληλα να τους ενθαρρύνει να δώσουν μια ευκαιρία σε ένα αδέσποτο που έχει ανάγκη την αγάπη και να το υιοθετήσουν.

Το “παρών” έδωσαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής αλλά και πολίτες.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε επίσης ενημέρωση για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που υλοποιεί ο Δήμος Σαρωνικού προκειμένου να επιτευχθεί ο έλεγχος των γεννήσεων και να αποφευχθεί η αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων της περιοχής αλλά και να διασφαλιστεί η υγεία τους. Ο Δήμος συμμετέχει από φέτος στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) για την περίθαλψη αδέσποτων σκύλων.

Οι δράσεις του Δήμου για τα αδέσποτα

Επιπλέον, έχει συνάψει σύμβαση με κτηνίατρο για την περίθαλψη αδέσποτων γατών και μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερες από 80 στειρώσεις. Σε όλα τα ζώα διενεργούνται στειρώσεις, θεραπείες ερλιχίωσης, εξετάσεις και θεραπείες νόσου καλαζάρ, θεραπείες ψώρας, ορθοπεδικά χειρουργεία, αποπαρασιτώσεις, βιοχημικές εξετάσεις, αντιλυσσικός εμβολιασμός και ηλεκτρονική ταυτοποίηση (microchip) ενώ γίνεται και περίθαλψη χτυπημένων ή άρρωστων ζώων.

Όλα τα στοιχεία των ζώων (φωτογραφία, εμβόλια, αριθμός ταυτοποίησης, περιοχή περισυλλογής) καταχωρούνται στο μητρώο που τηρεί ο δήμος και τα στειρωμένα ζώα είναι έτοιμα πλέον να δοθούν για υιοθεσία.

Έχουν επίσης τοποθετηθεί 33 ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα σημεία στις κοινότητες του δήμου, οι οποίες τροφοδοτούνται καθημερινά από δημοτικό υπάλληλο με ξηρά τροφή που προμηθεύτηκε ο δήμος (11 τόνους για σκύλους και γάτες). Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 15 υιοθεσίες σκύλων με συμβόλαια υιοθεσίας από τον δήμο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ