Ελάτε στην παρέα μας

Σαρωνικού

Δήμος Σαρωνικού: Τι έδειξαν τα rapid test για τον κορωνοϊό σε πολίτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Αρνητικά ήταν και τα 601 rapid covid-19 test που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον παράδρομο της Λεωφόρου Καραμανλή στην Ανάβυσσο στο Δήμο Σαρωνικού.

Τα τεστ διενεργήθηκαν με τη μέθοδο drive – through, από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ δωρεάν, χωρίς ραντεβού, γρήγορα και με ασφάλεια, σε όσους πολίτες προσήλθαν επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο ή πατίνι, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και τη δήλωση του ΑΜΚΑ και του κινητού τους τηλεφώνου για τη λήψη των αποτελεσμάτων.

 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου δήλωσε σχετικά:«Με μεγάλη συμμετοχή έγιναν τα drive – through τεστ για τον κορονοϊό στον δήμο μας, τα αποτελέσματα των οποίων μας χαροποιούν ιδιαίτερα καθώς είναι ενδεικτικά του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή και παράλληλα της σημαντικής συμβολής του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, που λειτουργεί εδώ και πολλούς μήνες ως Κέντρο Αναφοράς για τον κορονοϊό, στην προσπάθεια για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19. Ευχαριστούμε θερμά τον ΕΟΔΥ για την ανταπόκρισή του στο αίτημα του δήμου για τη διενέργεια των τεστ και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη για τον συντονισμό της δράσης. Επιπλέον εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Πολιτική Προστασία του δήμου μας και στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού για τη συνδρομή τους στην ομαλή και χωρίς προβλήματα διεξαγωγή της όλης διαδικασίας. Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι το συντομότερο δυνατόν να πραγματοποιηθούν νέα drive – through rapid tests στη Λεωφόρο Καλυβίων για όσους πολίτες δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στη δράση της Κυριακής. Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των τεστ ήταν καλά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυθούμε και να χαλαρώσουμε αλλά να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τα μέτρα της πολιτείας ώστε να διασφαλίσουμε τη μικρότερη δυνατή διασπορά του ιού».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ