Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έντονος προβληματισμός για το SMS στο 13033 για αγορές -Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Kυβέρνηση και επιδημιολόγοι ανησυχούν ιδιαίτερα για τα μεταλλαγμένα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη χώρα, αλλά και για το γεγονός ότι καταγράφονται σκηνές συνωστισμού στους δρόμους και έξω από τα εμπορικά καταστήματα λόγω και του τρόπου που λειτουργεί το SMS στο 13033.

Με δεδομένο ότι σε μία εβδομάδα από σήμερα, οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων είναι προγραμματισμένο να επανέλθουν στα θρανία, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα τελευταία δεδομένα αλλά και τους πιθανούς τρόπους περιορισμού της πολύωρης παραμονής των πολιτών στους δρόμους για τα ψώνια τους.

Πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο αναφέρουν ότι εξετάζεται η πιθανότητα οι καταναλωτές που θέλουν να μεταβούν σε εμπορικά καταστήματα, να στέλνουν μήνυμα στην πλατφόρμα e-katanalotis μαζί με την ώρα αναχώρησης και την προβλεπόμενη ώρα επιστροφής.

Και αυτό, διότι εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής, οι πολίτες στέλνουν αλλεπάλληλα SMS στο 13033, προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή τους εκτός σπιτιού και δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, αφού ουσιαστικά ο κόσμος μπορεί να κινείται ανεξέλεγκτα του δρόμους.
Σε κάθε περίπτωση οι κυβερνητικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά με το 13033 να θεωρείται παρελθόν από πολλούς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ