Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πετρούπολη: Όσα έγιναν στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων στο Ελληνοαλβανικό Μέτωπο και Αγωνιστών της Κατοχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021, 81 χρόνια από το Έπος του 1940 και της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των κατακτητών, ο Δήμος Πετρούπολης πραγματοποίησε μια σημαντική Εθνική Πράξη σηματοδοτώντας το χρέος όλων μας προς τους τιμημένους νεκρούς μας, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της ακεραιότητας και της τιμής της Πατρίδας μας.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η Δημοτική Αρχή τοποθέτησε στο Ηρώο του Αγίου Δημητρίου, τη μαρμάρινη πλάκα των πεσόντων (αξιωματικών και στρατιωτών) της Πετρούπολης.

Το να καταγραφεί ο κάθε νεκρός ξεχωριστά, η κάθε νεανική ψυχή που έπεσε σε αυτό το χώμα, είναι μια ελάχιστη πράξη ευθύνης μπροστά στο μέγεθος της δικής τους προσφοράς. Η θυσία της γενιά της αντίστασης, που πολέμησε, αντιστάθηκε και μαρτύρησε στα βασανιστήρια των δυνάμεων της κατοχής, παραμένει ένα ζωντανό γεγονός που εμπνέει τα δικά μας οράματα και αντιμάχεται κάθε δειλή πορεία ζωής.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος σε δήλωσή του τόνισε:

«Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε και να τιμούμε όλους εκείνους που έπεσαν υπηρετώντας τις πανανθρώπινες αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την υπέρτατη θυσία τους ώστε να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Ευχαριστούμε θερμά τους συγγενείς των Ηρώων μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και τον Ερευνητή Τοπικής Ιστορίας, Ανδρέα Μηλιώνη, για την πολύτιμη βοήθειά του και την προσφορά του στην πόλη μας».

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ