Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Τι αποφάσισε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης για τη μεταφορά ανήλικων μεταναστών

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την εξέταση του ζητήματος που έχει προκύψει από την ενδεχόμενη υιοθέτηση του σχεδίου για τη μεταφορά ανήλικων μεταναστών στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Φλέμιγκ.

Η συνεδρίαση έγινε σε μια κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία επικράτησε ήπιο και συναινετικό κλίμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία την πρότασή της δημάρχου, που συνοπτικά έχει ως έξης:
1ον: Να ζητηθεί άμεση ανάκληση της απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση, που παραχωρεί το χώρο του Νοσοκομείου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας ένα μεγάλο όχι στην επιλογή του συγκεκριμένου σημείου και ένα δεύτερο μεγάλο όχι στους τόσο μεγάλους αριθμούς ατόμων όπως φημολογείται τις τελευταίες μέρες.
2ον: Να οργανωθεί και να πραγματοποιηθεί συντονισμένη εκπροσώπηση από τους επικεφαλής των παρατάξεων σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
3ον: Να συνεχίσει ο συγκεκριμένος χώρος του Αμαλία Φλέμιγκ να χρησιμοποιείται ως Νοσοκομείο.
Η δήμαρχος δήλωσε επίσης: “Συμφωνήσαμε επίσης πως είμαστε ανοιχτοί να βοηθήσουμε με διάλογο και με δικές μας προτάσεις για το θέμα του μεταναστευτικού που είναι σαφές πως πρόκειται για ένα εθνικό θέμα που δεν αφορά μόνο το Δήμο Πεντέλης. Σε αυτή τη λογική, όλοι οι Δήμοι θα πρέπει να φιλοξενήσουν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων με βάση τις δυνατότητές τους αλλά και τις υπάρχουσες δομές τους. Τονίσαμε όμως πως για όλα αυτά κομβικό ρόλο έχει η έγκαιρη και λεπτομερής ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς και εμπλεκόμενους φορείς.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ