Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Ο Δήμος Πεντέλης δίνει σε επιπλέον παιδιά τη δυνατότητα συμμετοχής στα ΚΔΑΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πεντέλης στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί η δημοτική αρχή για τη στήριξη της οικογένειας, δημιούργησε από φέτος ένα νέο θεσμό, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών

Ήδη έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν από τις 11 Οκτωβρίου δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.), ένα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων και ένα στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης, όπου έχουν καλύψει όλες τις οικογένειες που ήταν δικαιούχοι του σχετικού προγράμματος που παρέχεται δωρεάν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος επεκτείνει τις υπηρεσίες των ΚΔΑΠ και στις οικογένειες που δεν έλαβαν τη σχετική χρηματοδότηση, με την καταβολή μηνιαίας οικονομικής συνδρομής στο Δήμο ύψους 60 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου επικοινωνούν με τους γονείς που έχουν κάνει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου, ώστε να ξεκινήσουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ. Στόχος του Δήμου είναι μέχρι την 15/11 τα παιδιά των γονέων που έχουν κάνει τη σχετική αίτηση, να έχουν ξεκινήσει να συμμετέχουν στα ΚΔΑΠ.

Επιπλέον στις 15/11/2021, θα ανοίξει εκ νέου η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Πεντέλης, ώστε και άλλοι γονείς να δηλώσουν το ενδιαφέρον του και να μπορέσουν να συμμετέχουν τα παιδιά τους στις δραστηριότητες των ΚΔΑΠ από τον Ιανουάριο του 2022.

Παράλληλα η δημοτική αρχή, βλέποντας το ενδιαφέρον των γονέων για το νέο θεσμό, ήδη προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία για την ίδρυση ενός ακόμα ΚΔΑΠ που θα γίνει στη Νέα Πεντέλη, το οποίο προγραμματίζεται να λειτουργήσει την επόμενη σχολική χρονιά.

 

Τι είναι τα ΚΔΑΠ

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι δομές όπου τα παιδιά των δημοτικών σχολείων, απασχολούνται δημιουργικά κατά τις απογευματινές ώρες, αμέσως μετά το πέρας της σχολικής διδασκαλίας καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 16.00-20.00. Μέσω του προγράμματος τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους, τη δημιουργικότητά τους, τις δεξιότητές τους μέσα από ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες:

  • Μελέτη
  • Εικαστικά
  • Χειροτεχνία
  • Παραμυθοϊστορίες
  • Μουσικά παιχνίδια
  • Θεατρικό παιχνίδι
  • Μάθηση και παιχνίδι στα Αγγλικά
  • Μάθηση και παιχνίδι στα Γαλλικά
  • Αθλητικά Παιχνίδια

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά: «Ως δημοτική αρχή, αλλά και ως γονείς κατανοούμε την ανάγκη να υπάρχει δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας μετά το καθημερινό σχολικό ωράριο. Είναι μια ανάγκη που προκύπτει από την σύγχρονη καθημερινότητα στις πόλεις μας. Σε αυτό δεν μπορούμε να είμαστε θεατές, επιλέξαμε να δράσουμε και να καλύψουμε με τις δημοτικές μας δομές τη συγκεκριμένη ανάγκη.

Έτσι η δημοτική αρχή, υλοποιώντας άλλη μια προεκλογική της δέσμευση, προχώρησε από τη φετινή σχολική χρονιά στη δημιουργία και λειτουργία δύο Κέντρων Δημιουργικής απασχόλησης στη πόλη. Στόχος μας είναι να καλύψουμε το σύνολο των αιτήσεων που θα υποβληθούν από τους δημότες μας, ώστε να μη μείνει εκτός ΚΔΑΠ κανένα παιδί. Παράλληλα δουλεύουμε για να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με προσιτό τίμημα σε όλους τους γονείς που δεν δικαιούνται τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, αλλά και τα στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης του Δήμου μας που κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουν ένα νέο θεσμό στην πόλη μας που λειτουργεί υποδειγματικά, ανακουφίζει τη σύγχρονη οικογένεια και γεμίζει με δημιουργικές εμπειρίες, γνώση και διασκέδαση τα παιδιά μας».

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ