Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Παραδίδονται οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο – Παρουσία Μητσοτάκη τα εγκαίνια

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση και η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3 του Μετρό, στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» στον Πειραιά.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εγκαινιάζονται αυτή την ώρα οι τρείς νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά, «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στο σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» και στις 2 το μεσημέρι οι τρεις σταθμοί θα τεθούν σε εμπορική λειτουργία για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο έργο σταθερής τροχιάς, που ύστερα από αρκετή καθυστέρηση, αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της πόλης, δίνοντας ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά.

Συνολικά η Γραμμή 3 «Δημοτικό Θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο» αριθμεί πλέον 27 σταθμούς, με την απόσταση από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο να υπολογίζεται σε μόλις 55 λεπτά.

Υπενθυμίζεται πως από αύριο Τρίτη 11 Οκτωβρίου, θα τεθεί σε ισχύ ο ανασχεδιασμός λεωφορειακών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, που στοχεύει στη διαλειτουργικότητα του δικτύου των οδικών συγκοινωνιών με τους νέους σταθμούς της Γραμμής 3 του Μετρό.

Με τους νέους σταθμούς και τους άλλους τρεις που παραδόθηκαν πριν από δύο χρόνια (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια), ο Πειραιάς θα συνδέεται σε λιγότερο από μία ώρα με το αεροδρόμιο (σ.σ με τις προβλεπόμενες καθυστερήσεις στους σταθμούς ενδέχεται να ξεπεράσει και τα 60 λεπτά) από περίπου 80 λεπτά που υπολογίζεται η σημερινή διαδρομή.

Αντίστοιχα, στα 20 λεπτά είναι η εκτιμώμενος χρόνος για το Σύνταγμα, συμβάλλοντας καταλυτικά στην μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στην καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ