Ελάτε στην παρέα μας

Παπάγου - Χολαργού

Η Μαρία Σιώτου στο Χ-τύπο: «Η γειτονιά μου είναι το καταφύγιό μου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το όραμα της υποψήφιας Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού

Η επικεφαλής της παράταξης «8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μια βιώσιμη πόλη» και υποψήφια Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κα Μαρία Σιώτου μιλά αποκλειστικά στην εφημερίδα μας για το όραμα και τους στόχους της ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Αρχικά, θα θέλαμε να μας πείτε ποιοι ήταν οι κυριότεροι λόγοι που σας ώθησαν να θέσετε υποψηφιότητα ως Δήμαρχος;

 

Μεγάλωσα στον δήμο Παπάγου Χολαργού. Η γειτονιά μου είναι το καταφύγιό μου. Βιώσαμε μια φιλική γειτονιά με πολύ πράσινο, ήσυχη, με στενούς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων της. Με το πέρασμα του χρόνου όμως αυτή η εικόνα αλλοιώθηκε. Έτσι, με αρκετούς φίλους αποφασίσαμε και ιδρύσαμε τον σύλλογο «Εν Δράσει» για να μπορέσουμε να παρέμβουμε πιο δυναμικά και αποφασιστικά. Το 2014 καταθέσαμε μια σειρά προτάσεων 8 Αξόνων στις τότε δημοτικές παρατάξεις. Όταν είδαμε ότι καμία παράταξη δεν υιοθέτησε τις προτάσεις μας, μια ομάδα μελών αποφάσισε να συγκροτήσουμε την δική μας παράταξη και να κάνουμε την δική μας πρόταση στην Κοινωνία. Στην αρχή θέσαμε επικεφαλής τον Χάρη Κουγιουμτζόπουλο. Στην συνέχεια το 2019 εγώ εκλέχτηκα δημοτική σύμβουλος και η παράταξη μου ανέθεσε την ηγεσία το 2021. Ένας ήταν ο βασικός λόγος που με ώθησε να θέσω υποψηφιότητα: Η αγάπη μου για την γειτονιά μου.

 

Ποια είναι τα κυριότερα σημεία και οι θέσεις του προγράμματός σας;

 

Εμείς έχουμε σκοπό να εγκαταστήσουμε λογισμικό Επιχειρησιακής Νοημοσύνης στις υπηρεσίες του Δήμου. Έτσι θα μπορέσουμε με μια βελτιωμένη υπολογιστική ισχύ, με συλλογή και ανάλυση δεδομένων να λύσουμε πολλά προβλήματα όπως την συντήρηση του αστικού εξοπλισμού, την καθαριότητα, την στάθμευση κ.α. Ταυτόχρονα όμως θα λειτουργήσουμε με Ανοιχτά Δεδομένα στους πολίτες διότι σημαία μας είναι η Ανοιχτή Διακυβέρνηση και η Συμμετοχή. Έτσι θα αξιοποιήσουμε και όλο το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό της τοπικής μας κοινωνίας. Βάζουμε και το Ανοιχτό Σχολείο στην Γειτονιά. Ένα μοντέλο σχολείου ανοιχτό σε  γειτονιά που θα λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Από εκεί και πέρα βάζουμε προτεραιότητα, στην Βιώσιμη Κινητικότητα, στην διαχείριση του Πρασίνου, στην δημιουργική συνύπαρξη με τα ζώα και στην Δια Βίου Μάθηση, που θα την συνδυάσουμε με τα εργαστήρια τέχνης του πολιτισμού.

 

Κατά τη γνώμη σας ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και πώς σκοπεύετε να τα αντιμετωπίσετε σε περίπτωση που εκλεγείτε;

 

Ανοικοδόμηση, Στάθμευση, Πεζοδρόμια, Καθαριότητα, Πράσινο, Σχολεία και Ανάπτυξη δεξιοτήτων για τους ανθρώπους της γειτονιάς μας. Με την Ανοιχτή Διακυβέρνηση και την Επιχειρησιακή Νοημοσύνη θα συλλέξουμε δεδομένα, θα τα αναλύσουμε, θα φτιάξουμε μοντέλα λύσεων και θα διαβουλευτούμε με την τοπική κοινωνία τις ενδεχόμενες λύσεις.

 

 

Με ποια κριτήρια καταρτίσατε το ψηφοδέλτιό σας;

 

Όπως δείξαμε και στην ταυτόχρονη παρουσίαση προγράμματος και προσώπων, το ψηφοδέλτιο καταρτίστηκε με βάση τις δεξιότητες, την κοινωνική δράση και την ικανότητα των προσώπων να φέρουν σε πέρας το πρόγραμμά μας.

 

Γιατί να σας επιλέξουν οι συμπολίτες σας και ποιο είναι το μήνυμα που τους στέλνετε προτού πάνε στις κάλπες;

 

Έχουμε ένα πραγματικά καινοτόμο πρόγραμμα και νέες μεθόδους για να λύσουμε τα προβλήματα. Εντελώς διαφορετικό από τα τετριμμένα και τα παραδοσιακά προγράμματα που απλά υπόσχονται ότι θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα χωρίς να λένε το πώς. Εμείς έχουν Συμπληρωματικούς Άξονες και πολύ συγκεκριμένα μέτρα για να λύσουμε τα προβλήματα. Το μόνο που θα πω στους συμπολίτες μου να κάνουν πριν πάνε στην κάλπη, είναι να διαβάσουν το πρόγραμμά μας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν θα καταλάβει αμέσως την διαφορά.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ