Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έγινε το πρώτο βήμα για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη σύμβαση του έργου που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού υπέγραψε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.

Το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2022 και αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση και τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου του Σχολείου, με επεμβάσεις τόσο στο κέλυφος των κτηρίων, όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν, θερμομόνωση των κτηρίων, νέα κουφώματα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με τύπου Led, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών panels για εξοικονόμηση ενέργειας, κ.α.
Με την υλοποίηση του έργου, η ενεργειακή κλάση του σχολείου ανεβαίνει από Ε σε Α+ και όλες οι επεμβάσεις, θα γίνουν χωρίς να διαταραχτεί η λειτουργικότητα και η αρχιτεκτονική του Σχολείου.
Το έργο προϋπολογισμού 453.049,48€, κατόπιν μελέτης της τεχνικής υπηρεσίας και κατάθεσης σχετικής πρότασης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στo πλαίσιo του ΕΠ “Αττική“.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ