Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

“Πράσινο φως” για το έργο διαμόρφωσης του κόμβου Τατοΐου και Δροσίνη στη Μεταμόρφωση – Συνάντηση Πατούλη – Σαραούδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στρ. Σαραούδας προχώρησαν στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου το οποίο θα συμβάλει στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και στην ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για το έργο «Διαμόρφωσης του κόμβου των οδών Τατοΐου και Δροσίνη κοντά στη συμβολή με την Αττική Οδό» το οποίο είναι συνολικού προϋπολογισμού 540.000€. Το έργο συγχρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής (ΚΑΕ 9781.02.020) μέχρι το ποσό των 458.800,00 ευρώ και από ίδιους πόρους του Δήμου Μεταμόρφωσης προϋπολογισμού για το υπόλοιπο ποσό των 81.200,00 ευρώ.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρούσα ήταν η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Καθημερινότητας του Πολίτη Σ. Σαριδάκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

 

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος συζήτησαν για μια σειρά από έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής στην περιοχή καθώς και για τα έργα της νέας προγραμματικής περιόδου. Ο κ. Σαραούδας ευχαρίστησε το κ. Πατούλη και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για την συμβολή τους στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής στη Μεταμόρφωση και επισήμανε ότι μέσα από τη στενή και υποδειγματική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου επιτυγχάνονται σημαντικά αποτελέσματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη και ενισχύουν την ασφάλεια του.

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: “Mε την συνυπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με το δήμαρχο Μεταμόρφωσης κ. Σαραούδα, θέτουμε τις προϋποθέσεις να δημιουργηθεί στην είσοδο της πόλης ο κόμβος της οδού Τατοΐου με την Αττική Οδό. Προτεραιότητα μας είναι η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, η διευκόλυνση της ροής της κυκλοφορίας και η ομαλή της διαχείριση. Η ολοκλήρωση του κόμβου συμβάλει στην ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών που βελτιώνουν το κυκλοφοριακό φόρτο και εκσυγχρονίζουν το οδικό δίκτυο. Η αγαστή και γόνιμη συνεργασία μας με το δήμο Μεταμόρφωσης συνεχίζεται για την υλοποίηση και άλλων έργων τα οποία φορούν την περιοχή.”

 

 

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης από την πλευρά του σημείωσε: “Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό για τη Μεταμόρφωση, ο ανισόπεδος Κόμβος Τατοΐου με Αττική οδό, το οποίο θα γίνει με τη βοήθεια της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη του κ. Πατούλη. Να σημειωθεί ότι ενώ όταν ξεκινήσαμε δεν είχε γίνει καν μελέτη, φτάσαμε σε σημείο να υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου. Με την συνδρομή των υπηρεσιών, της κ. Μίσκα, και όλων όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία καταφέραμε να έρθει σε πέρας αυτή η δύσκολη αποστολή. Ένα απαραίτητο έργο που αφορά την είσοδο στην πόλη μας, που ήταν να γίνει από το 2008, θα γίνει πραγματικότητα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στη Μεταμόρφωση. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ