Ελάτε στην παρέα μας

Παλλήνης

Οι πολίτες της Παλλήνης μάζεψαν 600 τόνους ρούχων για ανακύκλωση και επανάχρηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Έναν στόλο, άνω των τριάντα (30) μεγάλων φορτηγών θα μπορούσαν να γεμίσουν, τα ρούχα που έχει αποτρέψει από την ταφή ο Δήμος Παλλήνης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανακύκλωσης και Επανάχρησης Ειδών Ένδυσης.

Τα παλιά ρούχα οδηγούνται προς ανακύκλωση ενώ ένα πολύ μεγάλο μερος τους που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, αξιοποιείται από το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Παλλήνης, για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

Συνολικά, συλλέχθηκαν περισσότερα από 600.000 κιλά ρούχων, στα 7 χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος, καθιστώντας τον Δήμο Παλλήνης μεταξύ των πρώτων σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμος Παλλήνης ανανεώνει και επεκτείνει το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης, έχοντας ήδη τοποθετήσει τους πρώτους 30 μωβ κάδους συλλογής ρούχων, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Δείτε εδώ που βρίσκονται.

Οι μωβ κάδοι βρίσκονται σε πλατείες, έξω από σχολεία, παιδικές χαρές, σούπερ μάρκετ και άλλα κεντρικά και προσβάσιμα από όλους σημεία, ενώ πρόκειται να διπλασιάσουν. Προστίθονται στο δίκτυο των γνωστών κόκκινων κάδων, τους οποίους σταδιακά θα αντικαταστήσουν, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το δίκτυο.

Στους κάδους ειδών ένδυσης, οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν, καθαρά, ρούχα, ζεύγη παπουτσιών, λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια), καθώς και αξεσουάρ (τσάντες, ζώνες) που δεν χρειάζονται και επιβραβεύονται, μέσω του Προγράμματος Followgreen του Δήμου Παλλήνης, με εκπτώσεις και προσφορές σε τοπικά καταστήματα και επιχειρήσεις.

Το Πρόγραμμα των Μωβ Κάδων υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Recycom.

Πληροφορίες:
Followgreen 2130436298
Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Καλλιόπη Ζινελη 6983315927
Για ωφελούμενους των Κοινωνικών Δομών:
Κοινωνικό Ανταλλακτήριο: 2106669624
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Μερτζάνος 6944655476

Πατήστε εδώ για να δείτε που βρίσκονται οι κάδοι

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ