Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για τη διακοπή ρεύματος σε περιοχή του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση σχετικά με τη διακοπή ρεύματος στη Νέα Φιλαδέλφειας εξέδωσε χθες η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Δέκα ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχουν περάσει  κάτοικοι στην περιοχή Απομάχων της Νέας Φιλαδέλφειας, με άμεσο κίνδυνο να ξεπαγιάσουν το βράδυ .

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσής Νίκος Σερετάκης έχει επικοινωνήσει για το θέμα δύο φορές με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ. Μιχάλη Κουτσάκη, όμως παρά τις διαβεβαιώσεις ούτε έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ούτε υπάρχει κάποια υπεύθυνη ενημέρωση για το τι θα γίνει.

Από το απόγευμα δε, έχει αποβεί άκαρπη κάθε νέα προσπάθεια επικοινωνίας με τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Κατά τα άλλα σύμφωνα με τα Δελτία Τύπου του Δήμου όλα βαίνουν καλώς.

Η πραγματικότητα είναι ότι και στο Δήμο μας από το πρωί  έχουν σταματήσει τα δρομολόγια της αστικής και δημοτικής συγκοινωνίας, υπάρχουν πολύωρες διακοπές ρεύματος, σημειώθηκαν προβλήματα με σπασμένα κλαδιά και δέντρα, ενώ  για τους άστεγους έχει ανοίξει ο ακατάλληλος χώρος του προθάλαμου του Γυμναστηρίου του Ιωνικού, όπου δεν υπάρχουν προϋποθέσεις να τηρηθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης κατά του Covid-19. Δεν προβλέφθηκαν ούτε καν θερμομετρήσεις και ράπιντ τεστ πριν την εγκατάσταση στο χώρο.

Βγάζουν μάτι τα τραγικά κενά σε υποδομές και σχεδιασμό, αλλά και  ανεπάρκεια του σχεδίου “Βορέας” που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ευθύνη του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα για την πολιτική προστασία εξαντλείται σε μια λογική “τόσο – όσο”. Στην πεπατημένη της κυβέρνησης και ο Δήμος τα φορτώνει στην “ατομική ευθύνη” με εκκλήσεις για αποφυγή μετακινήσεων και διαπιστώσεις για την επικινδυνότητα των δρόμων. 

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία  εν έτη 2021 με μια αναμενόμενη χιονόπτωση ή μια νεροποντή να παραλύουν ζωτικές υπηρεσίας στο Δήμο μας και την Αττική γενικότερα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής ΕΕ-κυβερνήσεων-περιφερειακών και δημοτικών αρχών  που βάζουν την πολιτική προστασία στον Προκρούστη του κόστους.

Είναι επιτακτικό έστω και τώρα:

– Να υπάρξει άμεση παρέμβαση για  αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και υπεύθυνη ενημέρωση των κατοίκων

– Να μετακινηθούν οι άστεγοι σε κατάλληλους χώρους που υπάρχουν στο Δήμο για διανυκτέρευση.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ