Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής: “Απαράδεκτη η κατάσταση σε περιοχές του δήμου Ηρακλείου όπου κάτοικοι δεν έχουν ρεύμα πάνω από δέκα πέντε ώρες”

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρέμβαση για τη διακοπή ρεύματος σε περιοχές του Ηρακλείου Αττικής κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωση.

Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει:

“Δέκα πέντε ώρες  χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχουν περάσει  κάτοικοι στους δρόμους Παπαϊωάννου, Πεύκων, Σόλωνος, σε δρόμους στο παλιό Ηράκλειο αλλά και συνεχείς καταγγελίες για πολλές άλλες περιοχές.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσής ΓΙΏΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΣ  επικοινώνησε για τα προβλήματα αυτά με τον Δήμαρχο κ. Ν. Μπάμπαλο και παρά τις διαβεβαιώσεις  όπως φαίνεται οι κάτοικοι θα ξεπαγιάσουν και αυτό το βράδυ. Η δε ΔΕΗ από καταγγελίες κατοίκων δεν απαντάει στα τηλέφωνο.

Κατά τα άλλα σύμφωνα με τα Δελτία Τύπου του Δήμου όλα βαίνουν καλώς και ο δήμος μας ήταν προετοιμασμένος για τις καιρικές συνθήκες.

Η πραγματικότητα είναι ότι στο Δήμο μας από το πρωί  έχουν σταματήσει τα δρομολόγια της αστικής και δημοτικής συγκοινωνίας, υπάρχουν πολύωρες διακοπές ρεύματος, σημειώθηκαν προβλήματα με σπασμένα κλαδιά και δέντρα, δρόμοι αποκλεισμένοι και αδιάβατοι από το χιόνι.

Βγάζουν μάτι τα τραγικά κενά του κρατικού και δημοτικού μηχανισμού. Ο κρατικός σχεδιασμός για μια άλλη φορά φάνηκε ότι εξαντλείται στις εξαγγελίες στις τηλεοράσεις για σχέδια επί χάρτου, στην “ατομική ευθύνη” με εκκλήσεις για αποφυγή μετακινήσεων και διαπιστώσεις για την επικινδυνότητα των δρόμων.  

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία  εν έτη 2021 με μια αναμενόμενη χιονόπτωση ή μια νεροποντή να παραλύουν ζωτικές υπηρεσίας στο Δήμο μας και την Αττική γενικότερα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής ΕΕ-κυβερνήσεων-περιφερειακών και δημοτικών αρχών  που βάζουν την πολιτική προστασία στον Προκρούστη του κόστους.

Είναι επιτακτικό έστω και τώρα να υπάρξει άμεση παρέμβαση για  αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και υπεύθυνη ενημέρωση των κατοίκων.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ