Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

ΚΚΕ: Παρέμβαση της Κ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για τα σχολεία της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με νέα ανακοίνωση για τα σχολεία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας επέστρεψε η Κ.Ο. του ΚΚΕ.

Στο κείμενο της αναφέρει:

“Στις 2 Νοέμβρη 2021 το ΚΚΕ με ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Μπάλλος» στα σχολικά κτίρια του Δήμου έφερε στην επιφάνεια τα πολύ σοβαρά προβλήματα των σχολείων μας που χρονίζουν με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Η απάντηση της Υπουργού κυρίας Νίκης Κεραμέως γεννά πολύ σοβαρά ερωτηματικά και ουσιαστικά ομολογεί ότι εδώ και 2 δεκαετίες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και κάτοικοι της περιοχής εμπαίζονται συστηματικά από την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τη χώρα και διοίκησαν την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο μας.

Η Υπουργός Παιδείας της ΝΔ στην απάντησή της, αφού μας ενημερώνει ότι οι Δήμοι είναι αρμόδιοι για τη συντήρηση των σχολείων και η ΚΤΥΠ ΑΕ για την ανέγερση τους, αποκαλύπτει ότι από το 2008 μέχρι σήμερα ουδέποτε έχει τεθεί θέμα για το 1ο Λύκειο, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Δημοτικό και το 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Φιλαδέλφειας.

Αναφέρει επί λέξη στην απάντησή της προς τους βουλευτές του ΚΚΕ:

« Ο ρόλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με τη σχολική στέγη, είναι επιτελικός, με τον καθορισμό των προδιαγραφών των χώρων ως προς το είδος, τον αριθμό και το μέγεθος αυτών που αποτυπώνονται στο εκάστοτε κτηριολογικό πρόγραμμα.

Κατόπιν ελέγχου του αρχείου της αρμόδιας υπηρεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. δεν διαπιστώθηκε από το 2008 και μετά η χορήγηση κτηριολογικού προγράμματος ή ύπαρξη αιτήματος σε εκκρεμότητα για την χορήγηση κτηριολογικού προγράμματος για τις παρακάτω σχολικές μονάδες: 1ο Γυμνάσιο, 1ο Γενικό Λύκειο, 1ο ΕΠΑΛ, 2ο Δημοτικό και 1ο Νηπιαγωγείο Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.»

Με άλλα λόγια όλα αυτά τα χρόνια τα στελέχη αυτών των κομμάτων που περιδιαβαίναν το Δήμο μας, είτε ως υπηρεσιακοί παράγοντες, είτε ως δημοτικοί και περιφερειακοί «άρχοντες» είτε ως υποψήφιοι, και διαβεβαίωναν ότι «το θέμα του 1ου Λυκείου προχωρά», ότι «γίνονται ενέργειες και όπου να’ ναι θα φτιαχτεί η νέα πτέρυγα» και «θα φύγουν τα κοντέινερ», και άλλα παρόμοια, μας δούλευαν ψιλό γαζί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απάντηση της κ Υπουργού περιλαμβάνει το κατεστραμμένο από τους σεισμούς 1ο ΕΠΑΛ, το οποίο δεν αναφέρεται καν στην ερώτηση. Προφανώς για να προλάβει τυχόν…. αυταπάτες για τις επιλογές της κυβέρνησης.

Οι πάσης φύσεως αρμόδιοι πρέπει να απαντήσουν συγκεκριμένα τι γίνεται με τις νέες αίθουσες στο 1ο Λύκειο και πότε θα παραδοθούν, τί θα γίνει με το 1ο ΕΠΑΛ και όλα τα άλλα κτηριακά θέματα.

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την επίλυση των οξύτατων κτηριακών προβλημάτων, για ένα σχολείο αντάξιο των κοινωνικών δυνατοτήτων και απαιτήσεων της εποχής µας.

Ταυτόχρονα να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Να συναντηθούν και να συμπορευθούν ακόμα πιο αποφασιστικά με το ΚΚΕ για το σήμερα και το αύριο, για την ελπιδοφόρα διέξοδο της ανατροπής.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ