Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Ε. Παπαλουκά: “Η σκέψη μας αυτή τη μέρα είναι στις γυναίκες της Ουκρανίας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρέμβαση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Πρ. Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Ευτυχίας Παπαλουκά με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας:

«8η του Μάρτη 2022, εν μέσω πολέμου, εις βάρος, αυτή τη φορά, μιας ευρωπαϊκής χώρας. Ένας πόλεμος τόσο κοντά μας, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Εκατομμύρια άνθρωποι, στην μεγάλη πλειοψηφία τους γυναίκες με τα παιδάκια τους (την στιγμή που οι άντρες πολεμούν και σκοτώνονται υπερασπιζόμενοι τα σπίτια, τη γη, την πατρίδα τους από την ιμπεριαλιστική επίθεση) εκτοπίζονται, παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Γυναίκες, παιδιά, άντρες, συνάνθρωποί μας, ζωές που για ακόμα μια φορά θυσιάζονται στον βωμό των οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων. Πώς μπορούμε να μιλήσουμε για ανθρώπινα δικαιώματα, για γυναικεία δικαιώματα, όταν χάνεται το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή.

Η σκέψη μας αυτή τη μέρα είναι στις γυναίκες της Ουκρανίας που έχουν δικαίωμα να ζήσουν σε καθεστώς Ειρήνης, χωρίς φόβο, με Ελευθερία κι έτσι ν’ αγωνιστούν κι εκείνες, μαζί με κάθε θηλυκό αυτού του κόσμου, για ένα αύριο ισότητας των φύλων, για τον σεβασμό στη γυναικεία μας φύση, για την κατάργηση της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας.»

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ