Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δημιουργία Αλληλεγγύη: “Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή Ν. Ιωνίας έγγραφες απαντήσεις, με χρονική δέσμευση, επί των ερωτήσεων των Δημοτικών Συμβούλων”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημοτική παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» ζητά με επιστολή από την Δημοτική Αρχή Ν.Ιωνίας να απαντά εγγράφως και με χρονικό περιορισμό στα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, όσα δηλαδή δεν μπορεί να απαντήσει άμεσα εντός Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, ζητά και από τις άλλες παρατάξεις να στηρίξουν την εν λόγω πρόταση.

Αναλυτικά η επιστολή που διάβασε ο κ. Μανούρης εντός του Δ.Σ. Ν.Ιωνίας (25/11), στην οποία ζητά από την Δημοτική Αρχή, σε όσα ερωτήματα δεν μπορεί να απαντήσει άμεσα, να δεσμεύεται σε διάστημα 3-5 ημερών να παρέχει εγγράφως την απάντηση στο e-mail του εκάστοτε δημοτικού συμβούλου που έθεσε την ερώτηση και με αριθμ. πρωτοκόλλου εγγράφου. Η πρόταση αυτή ζήτησε να εισαχθεί και να συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ.

ΘΕΜΑ: Έγγραφες απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής επί ερωτήσεων των Δημοτικών Συμβούλων

Ένα σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, είναι η
νέα και πρωτάκουστη στάση της Δημοτικής Αρχής να μην απαντάει ευθέως και άμεσα σε ερωτήματα των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, κατά την διάρκεια των
ερωτήσεων αυτών, αλλά να “επιφυλάσσεται” σε μια μετέπειτα γραπτή απάντηση. Δυστυχώς, παρατηρούμε, ότι αυτή η επιφύλαξη δεν τυγχάνει και αντίστοιχης εφαρμογής, αφού δεν υπάρχει καμία χρονική δέσμευση για το πότε θα απαντηθεί το κάθε ερώτημα, γεγονός που καθιστά όποια απάντηση λάβουμε, και όποτε την λάβουμε, άνευ ουσίας. Έτσι, όσον αφορά την παράταξη μας, ουδέποτε λάβαμε γραπτή απάντηση επί θεμάτων που έχουμε θίξει στο παρελθόν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ζητάμε λοιπόν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να εισαχθεί και να συζητηθεί το
θέμα αυτό, ώστε να λάβουμε όλοι μας μια σοβαρή και υπεύθυνη απόφαση. Η δική μας
πρόταση- ψήφισμα συνοψίζεται στα εξής:Η δημοτική αρχή (Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι νομικών προσώπων, κλπ) που τους γίνεται ερώτηση προφορική ή γραπτή εντός δημοτικών συνεδριάσεων από δημοτικό σύμβουλο, να υποχρεούνται σε διάστημα 3-5 ημερών να παρέχουν εγγράφως την απάντηση στο e-mail του δημοτικού συμβούλου και με αριθμ. πρωτοκόλλου εγγράφου. Έτσι θα μπορεί σε επόμενη συνεδρίαση να κρίνει ο δημοτικός σύμβουλος εάν έχει καλυφθεί από την απάντηση αυτή και αν θα πρέπει να προβεί σε άλλες ενέργειες ή όχι.

Ζητούμε και από τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να στηρίξουν την πρόταση μας, προκειμένου να αποκτήσει ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο μας, την αποτελεσματικότητα και την σοβαρότητα που του αρμόζει.

Ο Επικεφαλής
Παναγιώτης Μανούρης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΒΑΣ. – ΚΑΤΑΒΟΣ ΜΙΛ. – ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ ΦΩΤ. – ΛΑΜΠΡΟΥ
ΧΑΡ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΙΩΝ. – ΚΛΑΡΑ ΑΝΑΣΤ.- ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ – ΕΥΘ. –
ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ ΣΩΤ. – ΑΝΑΜΟΥΡΛΟΓΛΟΥ –ΧΡ. ΤΣΙΑΚΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡ. –
ΑΓΓΕΛΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤ. – ΣΤΕΦΑΣ ΓΕΩΡ. – ΝΑΪΣΙΔΟΥ ΣΟΦ. –
ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ ΜΑΡ. ΕΛΙΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ