Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δημιουργία Αλληλεγγύη: “Απαιτούμε άμεσα να κλείσει ο Δήμος και να γίνει σωστή απολύμανση για Covid 19” 

Δημοσιεύθηκε

στις

Δελτίο Τύπου της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”:

“Νέο κρούσμα κορονοϊού στο Δήμο Νέας Ιωνίας και μάλιστα αρκετά σοβαρό, καθώς πρόκειται για εργαζόμενο, που βρίσκεται σε θέση κλειδί για τη καθημερινότητα των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας αρνείται πεισματικά να πάρει σοβαρά μέτρα που να διασφαλίζουν την υγεία των εργαζόμενων στο Δήμο Νέας Ιωνίας.
Χθες εμφανίστηκε νέο σοβαρό, εκ της θέσεως του εργαζομένου, κρούσμα Covid 19 στο Δήμο

Η εντολή που δόθηκε  από την κ. Δήμαρχο ήταν να λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες του Δήμου, με μόνο έναν εργαζόμενο ανά τμήμα. Την ίδια ώρα κηπουροί προσπαθούν να κάνουν υποτυπώδεις απολυμάνσεις, χωρίς να τηρούν τα αυστηρά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Αναρωτιόμαστε γιατί κυρία Δήμαρχε, δεν κλείνετε το Δήμο και γιατί δεν ενεργοποιείτε το περιβόητο  μνημόνιο συνεργασίας με το Νοσοκομείο “Αγία Όλγα”; 

Γιατί δεν καλείτε τον ΕΟΔΥ να κάνει έλεγχο στο προσωπικό και να δώσει κατευθύνσεις;

Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά επανειλημμένως να ληφθούν μέτρα θωράκισης της δημόσιας Υγείας στη Νέα Ιωνία. Η Δήμαρχος δεν ενημερώνει και πρέπει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη της.

Κάποιοι ίσως θεωρούν πως αυτό είναι προσωπική επίθεση σε βάρος της Δημάρχου αλλά κάνουν λάθος. Πρόκειται απλώς για άσκηση πολιτικών ελέγχου.

Δεν μπορεί να μείνουμε άπρακτοι, όταν από λάθη , παραλείψεις και απουσία ενημέρωσης απειλείται η Δημόσια Υγεία στην πόλη μας.

 Κοντεύουν 10 μήνες πανδημίας και ο Δήμος Νέας Ιωνίας δεν έχει ακόμη καθιερώσει την θερμομέτρηση όσων εισέρχονται στο Δημοτικό Κατάστημα και όσων εργάζονται εκεί.  Γράφουν απλώς ονόματα και διευθύνσεις, για να κάνουν -υποτίθεται- ιχνηλάτηση, όταν εμφανιστεί κρούσμα. Αυτά είναι αστειότητες. Χρειάζονται άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα θωράκισης.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ να κλείσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας και να γίνουν απολυμάνσεις και ιχνηλάτηση με βάση τα  υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Επίσης, φροντίστε άμεσα για θερμομέτρηση στις εισόδους των Υπηρεσιών και σταματήστε να παίζετε με την υγεία των εργαζομένων και των συμπολιτών μας. 

Από το Γραφείο Τύπου της Παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»
Παναγιώτης Μανούρης”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ