Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δήμος Νέας Ιωνίας: Στο στόχαστρο εκ νέου η Δήμαρχος από μερίδα της αντιπολίτευσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αιχμηρή ανακοίνωση δημοτικών παρατάξεων κατά Θωμαΐδου – Τι απαντά η Δημοτική Αρχή δια στόματος Χατζησαββίδη.

Νέα ένταση ξέσπασε στο Δήμο Ν. Ιωνίας, αυτή τη φορά με αφορμή την αιχμηρή ανακοίνωση της αντιπολίτευσης κατά της Δημάρχου, καθώς οι δημοτικές παρατάξεις “Δημιουργία Αλληλεγγύη” με επικεφαλής τον κ. Μανούρη και “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”, με επικεφαλής τον κ. Γκότση πρότειναν ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο Νέας Ιωνίας που θα καταδικάζει την Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κα Θωμαΐδου για συγκεκριμένες ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα, οι αντιπολιτευτικές παρατάξεις χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη στάση της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (28/12), όταν εξαπέλυσε προσωπική επίθεση σε  Δημοτικό Σύμβουλο της Ενότητας για τη Ν. Ιωνία (Σ. Βανδώρος) με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Αντιπολίτευση: “Η κα Δήμαρχος να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη” 

“Η Δήμαρχος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «μισογύνη» συγκεκριμένο Δημοτικό Σύμβουλο, με σοβαρή κοινωνική και πολιτική παρουσία στην πόλη μας, επιχειρώντας να απαξιώσει εντελώς την προσφορά του” κατά την διάρκεια της μακρόχρονης θητείας του” αναφέρει σχετικά η κοινή ανακοίνωση των δύο παρατάξεων και εν συνεχεία γίνεται αναφορά σε άλλες αντίστοιχες επιθέσεις στο παρελθόν από πλευράς Δημάρχου και Αντιδημάρχων προς την αντιπολίτευση, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι “σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου η κα Δήμαρχος επιτίθεται προσωπικά και με αισχρό τρόπο στους πολιτικά διαφωνούντες συναδέλφους, που έχουν ήδη τοποθετηθεί, τορπιλίζοντας τις συνεδριάσεις”, ζητώντας ταυτόχρονα από τη Δήμαρχο να ανακαλέσει άμεσα τους χαρακτηρισμούς σε βάρος των συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων και να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, όπως και να σταματήσει να απαξιώνει πρόσωπα, παρατάξεις και θεσμούς αλλά και να εκτελέσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες εκκρεμούν μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αντιπολίτευση.

Ξανά μπροστά ο Χατζησαββίδης  

Τα “πυρά” που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση έσπευσε να ανταπoδώσει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Άρης Χατζησαββίδης, ο οποίος με εξίσου αιχμηρή τοποθέτηση επιτέθηκε στους δύο επικεφαλής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι “δεν περίμεναν οι συγκεκριμένοι επικεφαλής ούτε τη λήξη του μεγάλου εορτολογίου των ημερών, για να δημοσιοποιήσουν παραμονή των Θεοφανίων το αίτημά τους να γίνει θέμα ως ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο, οι πολιτικές λεκτικές εκφράσεις από τη δημοτική αρχή παραβλέποντας και αποσιωπώντας τις δικές τους υβριστικές τοποθετήσεις, τις απειλές, τις συκοφαντίες και κυρίως τις δικές τους ευθύνες που ευτελίζουν, με μεγάλο αμοραλισμό το κορυφαίο όργανο που είναι το δημοτικό Συμβούλιο” και συνέχισε τη δριμύτατη κριτική του προς την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι “το δημοτικό συμβούλιο είναι το προνομιακό σας όργανο που λόγω απλής αναλογικής έχετε πλειοψηφία και την ευκαιρία να δημιουργείτε κλίμα που νομίζετε πως με τα ψηφίσματά σας και τις παράνομες αποφάσεις θα καθορίσετε τις εξελίξεις.  Κάνετε μεγάλο λάθος. Υπάρχει δημοτική αρχή και με όσα εμπόδια και να βάλετε εμείς θα προχωρήσουμε στη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής των κατοίκων μας. Η μείωση κατά 10% των ανταποδοτικών τελών, τα καινούργια λεωφορεία που αντικαθιστούν τα σαράβαλα που φέρατε κ. Μανούρη από τη Γερμανία το 2005 και λειτούργησαν μόνο τρία χρόνια και η ανικανότητα του κ. Γκότση να επιλύσει όλα αυτά τα χρόνια το συγκεκριμένο πρόβλημα, εμείς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το λύσαμε. Παίξτε τα παιχνιδάκια σας όπου σας παίρνει και όλοι θα κριθούμε”.

Νέα Ιωνία: Ο Α. Χατζησαββίδης απαντά στο ψήφισμα της αντιπολίτευσης

Στέφας σε Χατζησαββίδη: «Σταματήσετε να ενεργείτε σαν πραιτωριανός της Δημάρχου»

Άμεση ήταν και η απάντηση της δημοτικής παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη”, με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γεώργιο Στέφα να εξαπολύει “κεραυνούς” κατά του Αντιδημάρχου για τη στάση που ακολουθεί να βγαίνει μπροστά, σε κάθε ευκαιρία, για να καλύψει τη Δήμαρχο. “Στη Δημοτική Αρχή της κας Θωμαΐδου ισχύει το ότι «μπορεί κάποιος να κοροϊδέψει πολλούς για λίγο χρόνο ή λίγους για πολύ χρόνο. Δεν μπορούν όμως να κοροϊδεύουν τους πάντες για πάντα» σημείωσε αρχικά  στην τοποθέτησή του ο κ. Στέφας και παράλληλα επιτέθηκε στον κ. Χατζησαββίδη, λέγοντας μεταξύ άλλων “Κύριε Αριστείδη, επειδή σας σέβομαι ως άνθρωπο και επειδή δεν ξεχνώ από που ξεκίνησα, σας καλώ να σταματήσετε να ενεργείτε σαν πραιτωριανός της Δημάρχου και να μπαίνετε μπροστά για να καλύψετε την ανικανότητα της και την έλλειψη πολιτικού πολιτισμού που τη διακρίνει ως προσωπικότητα. Κάνετε προσωπικές επιθέσεις προς θεσμικά όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως είναι οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συνάδελφοι μας. Επιτίθεστε κατά των κ.Μανούρη, Γκότση, Τσουκαλά και άλλων απολίτικα και με μένος. Εμείς διαφωνούμε ως  παρατάξεις  πολιτικά. Απλά εσείς δεν έχετε προηγούμενο ως Δημοτική αρχή. Ψέματα, συκοφαντίες, ύβρεις  και αυταρχισμός. Να τη χαίρεστε τη Δήμαρχο της καρδιάς σας, που απ’ ότι βλέπουμε όλοι, σας εμπνέει.” 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την απάντηση του κ. Στέφα 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ