Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου στους πρωτοπόρους για τη δημιουργία υποδομών ηλεκτροκίνησης αυτοκινήτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινά τη διαδικασία δημιουργίας υποδομών για την ηλεκτροκίνηση αυτοκινήτων.

Σχετικά, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου για την δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Πιλοτική Τοποθέτηση Δημοσίως Προσβάσιμων Σημείων Επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων, ως πρώτο βήμα προς την ταχεία ωρίμανση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης προς τους πολίτες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό σχέδιο δημιουργίας υποδομών ηλεκτροκίνησης στοχεύει στην εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των δημοτών, αλλά και των επαγγελματιών, επιχειρήσεων και επισκεπτών που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια του δήμου και ήδη χρησιμοποιούν ή πρόκειται να προμηθευτούν ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή προγραμματίζει Δημόσια Διαβούλευση με τους δημότες και επιχειρήσεις μέσω της Πλατφόρμας ηλεκτρονικής διαβούλευσης του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί τη διαμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας.

Το δίκτυο σύγχρονων σημείων επαναφόρτισης θα αναπτυχθεί σε δημοσίως προσβάσιμα κομβικά σημεία του Δήμου. Έτσι, θα δρα συμπληρωματικά ανάλογων δικτύων σε ιδιωτικούς χώρους, διευκολύνοντας τις ανάγκες χρηστών που δεν συμβαδίζουν με τις πρόσθετες απαιτήσεις που συχνά χαρακτηρίζουν τα σημεία φόρτισης σε ιδιωτικούς χώρους (π.χ., υποχρέωση αγορών σε κατάστημα που φιλοξενεί σημείο φόρτισης).

Η ανάπτυξη του δικτύου αυτού αποτελεί μια πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευθύνης της Δημοτικής Αρχής, και φέρνει για μία ακόμη φορά το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου ανάμεσα στους πρωτοπόρους των τεχνολογικών εξελίξεων στη χώρα μας, και ειδικότερα όσον αφορά στην προστασία του Περιβάλλοντος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ