Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Νέο σπίτι – νέα ζωή για κάτοικο της Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου παρενέβη σε μία πολύ ευαίσθητη κατάσταση

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης και στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, κ. Παναγιώτη Λουσίδη, για την άμεση και επιτυχημένη παρέμβασή τους σε οικία στην οποία διέμενε πολίτης με προβλήματα υγείας και στην οποία είχε δημιουργηθεί μία άκρως ανθυγιεινή κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μας ενημέρωσε η Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, κα Μαρία Ντούρου, χρειάστηκε να ενεργοποιηθούν και να συνεργαστούν Διευθύνσεις των Υπηρεσιών του Δήμου Μεταμόρφωσης ώστε να καταφέρει ο Δήμος να καθαρίσει και να διαμορφώσει το σπίτι κατάλληλες συνθήκες διαμονής για τον ιδιοκτήτη του.

 

Η κα Ντούρου στάθηκε στο πόσο ευαίσθητα είναι αυτά τα θέματα και υπογράμμισε την χρησιμότητα του “συνδέσμου” που βρήκε η Κοινωνική Υπηρεσία προκειμένου να καταφέρει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις και όταν γυρίσει ο πολίτης στο σπίτι του, μετά την περίθαλψή του, να βρει έναν χώρο, όπου θα είναι καθαρός και ευχάριστος για την διαμονή του.

Επίσης, σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Παναγιώτη Λουσίδη, μας τόνισε με μεγάλη ικανοποίηση τα παρακάτω: “Αμέσως μόλις ενημερώθηκε η κοινωνική υπηρεσία για τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζούσε κάτοικος του Δήμου μας, με συντονισμένες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές και την Εισαγγελία, πραγματοποίησε παρέμβαση στην κατοικία.

Σκοπός μας ήταν να βελτιώσουμε την κατάσταση μέσα στο σπίτι και να δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατό καθαρό και φροντισμένο περιβάλλον. Ένα περιβάλλον ανθρώπινο. Σημαντική ήταν η βοήθεια για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας και των Διευθύνσεων καθαριότητας τεχνικών έργων του Δήμου μας.

 

Όλοι οι εργαζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την ολοκλήρωση αυτής της δράσης παρέχοντας υπηρεσίες έξω από τις αρμοδιότητες τους. Η οικία καθαρίστηκε, απομακρύνθηκαν όλα τα ακατάλληλα αντικείμενα, βάφτηκε και γενικά άλλαξε η όψη της.
Είναι σημαντικό ότι σε αυτή την προσπάθεια μας είχαμε αρωγούς και ιδιωτικές εταιρείες που μας πρόσφεραν αρκετά είδη για τον εξοπλισμό του σπιτιού και θα θέλαμε να ευχαριστούμε για το λόγο αυτό την εταιρεία Bed & bath και την εταιρεία Kartex για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Ξέρετε είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, που πολλές φορές στέκεται αρωγός μας. Αυτό που μας ικανοποιεί περισσότερο είναι το αποτέλεσμα και η εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής, που αξίζει σε κάθε άνθρωπο.”

Τόσο η κα Ντούρου, όσο και ο κ. Λουσίδης θέλησαν να στείλουν και ένα μήνυμα προς τους πολίτες να ενημερώνουν την Κοινωνική Υπηρεσία όταν αντιλαμβάνονται τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ