Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Δήμος Μεταμόρφωσης: Γιατί θα κοπεί στο δέντρο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε όσα ακούγονται σχετικά με την κοπή του κέδρου που βρίσκεται το κέντρο της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στη Μεταμόρφωση απαντά ο Δήμος.

Στο κείμενό του αναφέρει τα εξής: “Επειδή υφίσταται μια ανυπόστατη φημολογία για τους λόγους κοπής συγκεκριμένου δέντρου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε ότι: Ο κέδρος, ο οποίος φύεται σε υπερυψωμένο παρτέρι στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, πρόκειται να κοπεί κατόπιν γνωμοδότησης γεωπόνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και σχετικής απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Συγκεκριμένα το δέντρο, σύμφωνα με τις αυτοψίες γεωπόνου, εμφανίζει σοβαρά σημεία ξήρανσης, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν με διάφορες καλλιεργητικές πρακτικές, ενώ έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στις πλευρικές του ρίζες. Για αυτό και προτάθηκε η «άμεση κοπή του (ενν. δέντρου) για την αποφυγή ατυχήματος».

Αυτοί επομένως είναι οι πραγματικοί λόγοι κοπής του αναφερθέντος κέδρου, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες διάσωσής του από την αρμόδια υπηρεσία. Κάτι που θα ήταν γνωστό, αν
 οποιοσδήποτε το επιθυμεί, είχε απευθυνθεί στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος για ενημέρωση.”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ