Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αρνητές …”μπαλονιού”: Αντιδράσεις για την κατασκευή του νέου κλειστού γηπέδου στο 4ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο δημοτικό συμβούλιο της Μεταμόρφωσης έφτασαν οι αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει σε μερίδα κατοίκων της περιοχής της Δεξαμενής η κατασκευή του νέου κλειστού χώρου άθλησης στο προαύλιο του 4ου Γυμνασίου.

Η εν λόγω κατασκευή γίνεται με την μέθοδο του αέρο υποστηριζόμενου θόλου (μπαλόνι) η οποία προτιμάται από αρκετούς δήμους, πλέον, καθώς είναι μία οικονομική κατασκευή, που γίνεται πολύ γρήγορα και ταυτόχρονα είναι πολύ φιλική προς το περιβάλλον. Επίσης δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς της σε άλλο σημείο αν κριθεί απαραίτητο.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης παραβρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής γύρω από το 4ο Γυμνάσιο προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους από την επικείμενη δημιουργία του “μπαλονιού”. Οι σημαντικότεροι λόγοι των αντιδράσεών τους, όπως αυτές εκφράστηκαν από τους κατοίκους που πήραν το λόγο ήταν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για το τι πρόκειται να γίνει, ότι ο χώρος δημιουργείται για να χρησιμοποιείται από συγκεκριμένο αθλητικό σύλλογο και πως μειώνεται ο ελεύθερος χώρος στο προαύλιο του σχολείου εν μέσω πανδημίας. Επίσης εξέφρασαν ενστάσεις για το θόρυβο που μπορεί να προκαλεί. Ακόμη δήλωσαν πως έχουν μεγάλη αγωνία για τα κυκλοφοριακά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στην περιοχή.

Και από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εκφράστηκαν κάποιες διαφωνίες, σε ήπια πάντως μορφή. Βασικότερο αντικείμενο της διαφωνίας της αντιπολίτευσης ήταν η απουσία διαβούλευσης και ενημέρωσης από πλευράς δημοτικής αρχής προς τους κατοίκους της περιοχής.

Σίγουρη η διοίκηση

Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας, αναγνώρισε ως λάθος από πλευράς της διοίκησης να μην ενημερώσει καλύτερα τους κατοίκους της περιοχής για το τι πρόκειται να γίνει εκεί. Πάντως υπερασπίστηκε τις επιλογές του τονίζοντας στους πολίτες που ήταν στην αίθουσα ότι οι αρμόδιοι είχαν ενημερωθεί και πως πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει την περιοχή και το ζητούσαν και σε άλλα σχολεία του δήμου. Ο δήμαρχος τόνισε πως άμεσα θα ενημερώσει τους πολίτες και εξήγησε πως δεν έχουν λόγους να ανησυχούν, καθώς έχει δοκιμαστεί η λειτουργικότητα αυτών των γηπέδων – μπαλονιών. Έκανε γνωστό ότι το “μπαλόνι” αυτό πλέον ανήκει στο δήμο και υπάρχει η δυνατότητα να το εγκαταστήσει και αλλού αν διαπιστωθεί ότι δημιουργεί προβλήματα εκεί που κατασκευάζεται τώρα. Εξήγησε πως αυτή η κατασκευή έχει πάρει την άδεια της ΚΤΥΠ και έχει γίνει η απαραίτητη Μελέτη. Ακόμη ανακοίνωσε πως δεν ισχύει πως ο χώρος κατασκευάζεται για να εξυπηρετηθεί συγκεκριμένο αθλητικό σωματείο.

Η αλήθεια είναι πως οι κάτοικοι που βρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έδειξαν να πείθονται από όσα τους απάντησε ο κ. Σαραούδας και όπως όλα δείχνουν θα έχει και συνέχεια η συγκεκριμένη υπόθεση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ