Ελάτε στην παρέα μας

Μαραθώνα

Τα έργα ανάπλασης του Μαραθώνα στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίρκα – Πατούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση στον αναπτυξιακό οργανισμό ΟΤΑ ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε. πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας με τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία σχεδιασμού και υλοποίησης δύο εμβληματικών έργων που εντάσσονται στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Ολιστικής Πράσινης Αστικής Αναζωογόνησης και αφορούν στις μελέτες για την κατασκευή δύο νέων πάρκων-πολυχώρων στους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας Πικερμίου, έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και είναι συνολικού προϋπολογισμού 297.586,73 €.

Για την υλοποίηση τους έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε και των Δήμων Μαραθώνος και Ραφήνας-Πικερμίου.

Με βάση τις αρχιτεκτονικές μελέτες τα έργα περιλαμβάνουν έκταση 6.350,00 τ.μ. στην Β΄ Είσοδο Νέου Βουτζά του Δήμου Μαραθώνος και 11.389,46 τ.μ. στην Α’ Είσοδο Νέου Βουτζά. Βασικός στόχος είναι η περιβαλλοντική αναζωογόνηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τόσο των περιοχών που επλήγησαν από την φονική πυρκαγιά του 2018, όσο και του συνόλου των δύο Δήμων. Η δημοπράτηση αναμένεται να γίνει εντός του 2021 με στόχο να έχουν υλοποιηθεί τα έργα μέσα στο 2022.

Μεταξύ άλλων στους συγκεκριμένους χώρους προβλέπεται υπαίθρια διαμόρφωση με διαδρομές περιπάτου για τους επισκέπτες, υπαίθριο καθιστικό με σκίαστρο, παιδικές χαρές, σιντριβάνια, υπαίθριο θέατρο-καθιστικό, γήπεδο Padel, μικρή πίστα skate board, χώρος άθλησης με υπαίθρια όργανα γυμναστικής, κ.α.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης και Υλοποίησης της Σύμβασης κα. Ευρωπη Κοσμίδη, ο Πρόεδρος της ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε. κ. Γιώργος Σοφρώνης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρείας κα. Π. Τατούλη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου κ. Π. Καλφαντής, οι οποίοι και διατύπωσαν τις θερμές ευχαριστίες τους στον κ. Γιώργο Πατούλη.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη για τη χρηματοδότηση ενός τόσο αναγκαίου έργου που θα δώσει νέα πνοή στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά. Οι δημότες μας έχουν πραγματικά ανάγκη από οργανωμένους χώρους πρασίνου. Στόχος όλων μας είναι η αναβάθμιση και ανάπλαση του τόπου μας με έργα-πρότυπα  τα οποία  θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου μας και θα προάγουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους», δήλωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ