Ελάτε στην παρέα μας

Μαραθώνα

Δύο πανέμορφοι κύκνοι έγιναν οι νέοι “κάτοικοι” της Νέας Μάκρης

Δημοσιεύθηκε

στις

Δυο πανέμορφοι κύκνοι έκαναν την εμφάνισή τους στο Δήμο Μαραθώνα, επιλέγοντας το λιμάνι της Νέας Μάκρης για να κάνουν τη βόλτα τους καθημερινά. 

Τα υδρόβια πτηνά έχουν γίνει το θέμα συζήτησης κατοίκων και επισκεπτών στα κοινωνικά δίκτυα του Δήμου.

Οι κύκνοι είναι μεγαλόσωμα υδρόβια πτηνά της οικογένειας των Νησσιδών, στην οποία περιλαμβάνονται οι χήνες και οι πάπιες. Η διατροφή τους όμως δεν είναι η ίδια με αυτή της πάπιας, παρόλο που οπτικά φαίνεται πως έχουν πολλές ομοιότητες.

ΟΤρέφονται κυρίως με υδρόβια φυτά που βρίσκονται σε ρηχά νερά. Στο μενού τους περιλαμβάνονται επίσης οι σπόροι, τα σκουλήκια και τα όστρακα. Το καλοκαίριτο χορτάρι, τα άλγη και τα υποβρύχια ζωντανά πλάσματα χρησιμεύουν ως το κύριο φαγητό τους.

Το χειμώνα, η έλλειψη πράσινου αντισταθμίζεται από το λάχανο και τα λαχανικά ρίζας, όπως γλυκόριζα, καρότα, κρεμμύδια, τεύτλα, πατάτες και βραστές. Επίσης, τα μπιζέλια και τα δημητριακά, τους παρέχουν υδατάνθρακες που τους τροφοδοτούν με θερμότητα και ενέργεια.

Ο Δήμος απευθύνει θερμή παράκληση προς τους κατοίκους του Δήμου αλλά και προς τους επισκέπτες, να μην τους τροφοδοτούν με ψωμί ή άλλα σνακ, καθώς τέτοιες τροφές ,σταδιακά θα βλάψουν το στομάχι των υδρόβιων πτηνών και μπορούν να επιφέρουν ακόμη και τον θάνατό τους.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ