Ελάτε στην παρέα μας

Μάνδρας - Ειδυλλίας

Για την οδική ασφάλεια συζήτησαν μαθητές και Δήμαρχος στη Μάνδρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσκεψη από μαθητές και μαθήτριες της Στ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μάνδρας είχε τη χαρά να δεχθεί ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης, κατά την οποία του κατατέθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση της Κυκλοφοριακής Ασφάλειας στην πόλη.

Τα παιδιά συνοδεύονταν από τη Διευθύντρια του Σχολείου Νότα Ρεντούμη καθώς και από τις εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ερασμία Στάθη, Πολυξένη Καίσαρη.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στην κυκλοφοριακή εκπαίδευση των μαθητών, έχοντας αποσπάσει το πρώτο βραβείο από το «Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς» και αποτελώντας μέλος του Ευρωπαϊκού Χάρτη Οδικής Ασφάλειας συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Οδηγώ με Ασφάλεια» που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλες.

Μεταξύ των δράσεων των μαθητών σε συνεργασία με την Τροχαία Ελευσίνας και την οργάνωση «My grand road» ήταν κι εκείνη που «μετέτρεψε» το προαύλιο του σχολείου σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με τους μεγαλύτερους μαθητές να επιμορφώνουν τους μικρότερους σε θέματα ασφαλής οδήγησης ποδηλάτου.

Οι προτάσεις που κατέθεσαν στο Δήμαρχο και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων οι μαθητές, στοχεύουν σε μια πιο οδικά ασφαλή και οικολογική καθημερινότητα στην πόλη και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δημιουργία ποδηλατοδρόμων, πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και πάρκινγκ ποδηλάτων.

Ο Χρήστος Ε. Στάθης εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από τη συνάντηση με παιδιά τονίζοντας ότι το παράδειγμα τους αποτελεί ελπίδα για μια πιο ασφαλή και φιλική πόλη στο μέλλον, ενώ επεσήμανε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου ορισμένες από τις προτάσεις τους.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ