Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Ξάνθη: Μαθητές έφτιαξαν πορτρέτο του Μίκη Θεοδωράκη 35 τετραγωνικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Μαθητές από την Ξάνθη κατάφεραν και έφτιαξαν ένα πορτρέτο 35 τετραγωνικών μέτρων του Μίκη Θεοδωράκη και μαζί με ένα εμβληματικό τραγούδι του το παρουσίασαν σε ένα μοναδικό βίντεο.

Συγκεκριμένα, με ένα πορτρέτο 35 τετραγωνικών μέτρων τού Μίκη Θεοδωράκη κι ένα βίντεο με ένα εμβληματικό τραγούδι σε δική του μουσική, που δημιούργησαν σε σύμπραξη με τα παιδιά της Μουσικής Σχολής Μουσαδέ, μαθητές και μαθήτριες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης αποτίουν τον δικό τους φόρο τιμής σε έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, που έφυγε από τη ζωή σχεδόν δέκα μήνες πριν.

Με υπομονή και μεράκι, οι μαθητές και μαθήτριες του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ξάνθης ζωγράφισαν ένα ένα τα κομμάτια ενός παζλ 35 τετραγωνικών μέτρων με τη μορφή του Μίκη Θεοδωράκη, χρησιμοποιώντας τον χώρο του μεγάλου γυμναστηρίου του σχολείου τους προκειμένου να ολοκληρώσουν το φιλόδοξο σχέδιό τους. Παράλληλα, σε μια ξεχωριστή συνεργασία με τους ταλαντούχους μαθητές της Μουσικής Σχολής Μουσαδέ, όλων των ηλικιών και όλων των τάξεων, επέλεξαν και ηχογράφησαν το τραγούδι «Του Μικρού Βοριά» από την ποιητική συλλογή «Τα ρω του Έρωτα» του Οδυσσέα Ελύτη, όπως το μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Στόχος μας ήταν να ηχογραφήσουμε ένα τραγούδι αφιερωμένο στον σύνθετη που κάθε χρόνο τραγουδάμε στα σχολεία μας. Ταυτόχρονα, θέλαμε κάτι εντυπωσιακό να συνοδεύει το τραγούδι μας», αναφέρουν οι υπεύθυνοι καθηγητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ξάνθης. «Η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη ήταν συνυφασμένη με την πολιτική δράση και τους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία. Αποτελεί σύμβολο και παράδειγμα για τους μαθητές μας που αγωνίζονται καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο. Το μήνυμα που θέλουν να δώσουν με αυτό το βίντεο είναι ένα: ο Οικουμενικός Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης θα παραμείνει για πάντα ΑΘΑΝΑΤΟΣ στις καρδιές όλων μας», επισημαίνουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ