Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Ο Παναγιώτης Ιωάννου παραιτείται από τη θέση του Αντιδημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο κ. Παναγιώτης Ιωάννου γνωστοποιεί την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του Αντιδημάρχου που είχε μέχρι πρότινος.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι αποσύρει την “εμπιστοσύνη από την παρούσα Διοίκηση” επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει ως Δημοτικός Σύμβουλος για το καλό της πόλης.
Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:
“ΑΠΟ: Παναγιώτη Ιωάννου, Αντιδήμαρχο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Λυκόβρυση, 28 Οκτωβρίου 2021
ΘΕΜΑ: Υποβολή παραίτησής μου από την θέση του Αντιδημάρχου του Δήμου μας

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Παρακαλώ δεχθείτε με την παρούσα επιστολή μου την υποβολή της παραίτησής μου από την θέση του Αντιδημάρχου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Πριν δύο χρόνια, ο Συνδυασμός του οποίου ηγούμαι και με τον οποίον εξελέγην στις Δημοτικές Εκλογές του 2019, «Λυκόβρυση Πεύκη 2020», αποφάσισε ομόφωνα, μετά από συζήτησή μου με τον υποψήφιο τότε Δήμαρχο και μετέπειτα εκλεγέντα κ. Αν. Μαυρίδη, την στήριξή του στην εκλογική διαδικασία και στη συνέχεια στην διοίκηση του Δήμου μας. Αυτό με την προϋπόθεση και για πρώτη φορά στον Δήμο μας, στη βάση μιας προγραμματικής σύγκλισης των εξαγγελθέντων προγραμμάτων των δύο Συνδυασμών και με ειλικρινή διάθεση αληθινής συνεργασίας προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών μας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής μας ανατέθηκε για δύο συνεχείς χρονιές η θέση του Αντιδημάρχου, με καθήκοντα την Εξυπηρέτηση του Δημότη, την Υποστήριξη της Επιχειρηματικότητας στον Δήμο μας και την Προώθηση των Δημοσίων Σχέσεων και των Αδελφοποιήσεων.

Τα δύο αυτά χρόνια προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις και με αδιάλλειπτη δραστηριότητα να προάγουμε τους τομείς, τους οποίους μας ανατέθηκαν και να συμβάλλουμε στο μέτρο του δυνατού και των εξουσιών, που μας δόθηκαν, την αποτελεσματικότερη ευόδωσή των καθηκόντων μας.
Δημιουργήσαμε την Γραμμή του Δημότη και την πολιτική της «ανοικτής πόρτας» στο γραφείο μας στο Δημαρχείο της Λυκόβρυσης, πάντοτε διαθέσιμοι σε όλους τους Δημότες, ακόμη και στον καιρό της έντασης της πανδημίας, με την δημιουργία Διαδικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας για όποιον επιθυμούσε να εκθέσει κάποιο πρόβλημα ή αίτημα.
Εργαστήκαμε στην διοργάνωση Ημερίδας Επιχειρηματικότητας με παρουσία του συνόλου σχεδόν των εκπροσώπων των επιχειρήσεων του Δήμου μας και με στόχο την αναβάθμιση της επικοινωνίας των επιχειρήσεων με τον Δήμο, την αμοιβαία κατανόηση και υποστήριξη και την εξασφάλιση επιχειρηματικών χορηγιών για κοινωφελή έργα στον Δήμο μας.
Προωθήσαμε την διαδικασία ενίσχυσης των σχέσεων του Δήμου μας με Δήμους του εξωτερικού και αναζωογονήσαμε τις ήδη υπάρχουσες Αδελφοποιήσεις από το παρελθόν, ενώ ξεκινήσαμε και νέες ανάλογες επαφές, δημιουργώντας μια ενεργή και δραστήρια Επιτροπή Αδελφοποιήσεων, με ισχυρή παρουσία – ποσοτική και ποιοτική – από εκπροσώπους των φορέων και συλλόγων του Δήμου μας.

Υλοποιήσαμε το όνειρό μας του εξωραϊσμού και ανάπλασης του χώρου της Πύρνας Λυκόβρυσης, ως χώρου περιπάτου και αναψυχής των δημοτών μας, με κινητοποίηση εθελοντών, χορηγών, συλλόγων, εργαζομένων του Δήμου μας κλπ., παραδίνοντας έμπρακτο έργο δράσης, χωρίς επιβάρυνση του Δημοτικού προϋπολογισμού, όπως ακριβώς κάναμε σε όλες τις ενέργειές μας.

Η παρουσία μας δεν επιβάρυνε τον Δήμο μας σε καμία από τις δράσεις μας.
Εκπροσωπήσαμε τον Δήμο μας και προωθήσαμε τα συμφέροντά του σε πλειάδα εκδηλώσεων, διαδημοτικών συνεργασιών, επαφών με κυβερνητικούς ή μη εκπροσώπους και μέλη της Διοίκησης, πάντοτε με γνώμονα το καλό του Δήμου και την συνέπεια προς όσα προεκλογικά υποσχεθήκαμε στους πολίτες της Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή και επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο και αυταπάρνηση, κάτω από δύσκολες συνθήκες εργασίας και υπερβάλλοντας τον εαυτό τους, ήταν πάντοτε εκεί, πρόθυμοι να συμβάλλουν σε οποιαδήποτε θετική πρωτοβουλία και προσπάθεια.

Οι πολίτες του Δήμου μας γνωρίζουν και αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας αυτή, την ενεργή παρουσία μας, στο περιορισμένο εύρος των καθηκόντων, τα οποία μας είχαν ανατεθεί και συγκρίνοντας την παρουσία μας με την παντελή απουσία δυστυχώς του κ. Δημάρχου από τα κοινά.

Οι προεκλογικές του δεσμεύσεις προς εμάς και η συμφωνία για προγραμματική σύγκλιση δυστυχώς διαψεύστηκε.

Ο Δήμος μας στερήθηκε αυτά τα δύο χρόνια από την παρουσία Διοίκησης (Μάνατζμεντ) σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Είναι χαρακτηριστικές οι φράσεις συμπολιτών μας στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας, ότι πρόκειται για την ελλιπέστερη διοίκηση του Δήμου μας την τελευταία 25ετία.
Δεν θα αναφερθώ στα παράπονα τους σε θέματα, τα οποία αφορούν στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου (συντήρηση οδών και πεζοδρομίων, πλατειών, σιντριβανιών, ηλεκτροφωτισμού, αποκομιδής απορριμμάτων και καθαριότητας των κάδων, ασφάλειας κλπ.). Η απουσία Διοίκησης είναι δυστυχώς εμφανής.

Δεν θα αναφερθώ στην χειρονομία του Δημάρχου πριν ένα χρόνο να προδώσει την εμπιστοσύνη μου δελεάζοντας συνεργάτη του Συνδυασμού μου, πρακτική την οποία εφάρμοσε στην συνέχεια και έναντι άλλων συνδυασμών.

Δεν θα αναφερθώ στην έλλειψη εκ μέρους του κ. Δημάρχου – ειδικά κατά το δεύτερο έτος παρουσίας μου ως Αντιδημάρχου – παντελούς διάθεσης για συνεργασία, για συζήτηση των δημοτικών προβλημάτων και αιτημάτων των συμπολιτών μας, με δικαιολογία την έλλειψη χρόνου, την παραπομπή μου σε νεοδημιουργηθείσα δημοτική «αυλή», σε υφέρπουσες φήμες και αναφορά σχολίων προς το πρόσωπό μου.

Δεν ήταν αυτά, τα οποία είχαμε συμφωνήσει.

Δεν ήταν αυτό το κλίμα πλέον, το οποίο θα προωθούσε τα δημοτικά συμφέροντα, τις ανάγκες των κατοίκων αυτής της πόλης, την επίλυση των προβλημάτων των συνδημοτών μας.

Παρόλα αυτά ήμουν παρών σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και πάντοτε τον στήριξα με την ψήφο μου σε όλες τις αποφάσεις και προτάσεις του, που πέρασαν με την ψήφο μου κατά την διάρκεια των δύο αυτών ετών.

Σαν «Λυκόβρυση – Πεύκη 2020», όπως εξελέγημεν, σαν «Νέα Δημιουργία», όπως θα συνεχίσουμε από τούδε και στο εξής, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας προς την παρούσα Διοίκηση του Δήμου μας.

Όντας τίμιοι με τον εαυτό μας και με όσα προεκλογικά υποσχεθήκαμε στους Δημότες, ξεκινάμε υποβάλλοντας κατ’ αρχήν την παραίτησή μας από την θέση του Αντιδημάρχου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Θα συνεχίσω, σαν απλός Δημοτικός Σύμβουλος πλέον, δίπλα στους Δημότες, που μας ψήφισαν, αλλά και αυτούς που στην συνέχεια ήρθαν κοντά μας, δίπλα στην Εκκλησία και την υπερπροσπάθεια που καταβάλλει για ανακούφιση των ασθενέστερων συνδημοτών μας, δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου μας, δίπλα στους Επιχειρηματίες της πόλης μας και τους εκπροσώπους των Συλλόγων, που είχα την τιμή να συνεργαστώ τα δύο τελευταία χρόνια, να υπηρετώ τον Δήμο μας και τους Δημότες.

Εύχομαι η ενέργειά μου σήμερα να αφυπνίσει την Διοίκηση του Δήμου μας, ώστε η παρουσία της τα επόμενα δύο χρόνια να αλλάξει ριζικά, να μεταμορφωθεί σε δράση και ενδιαφέρον για την πόλη μας και τους κατοίκους της.

Σας ευχαριστώ κ. Πρόεδρε για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας και παρακαλώ κοινοποιήσατε την παρούσα στον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, αναγιγνώσκοντας την παρούσα στην πρώτη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου.

Με εκτίμηση
Παν. Ιωάννου”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ