Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Γ. Θεοδωρακόπουλος: “Μόνο στο Δήμο μας δεν διαθέτουν ούτε… αλάτι στους κατοίκους”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση με την οποία ασκεί κριτική στην δημοτική αρχή για τη διαχείριση της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική και τον Δήμο εξέδωσε η παράταξη “Συμμαχία πολιτών Πέυκης – Λυκόβρυσης”, με δηλώσεις του Γ. Θεοδωρακόπουλου.

Όπως αναφέρει αναλυτικά: “Για μια ακόμη φορά ο δήμος μας βρέθηκε απροετοίμαστος μπροστά και κατώτερος των περιστάσεων. Αυτή τη φορά η αποτυχία του έχει σχέση με την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων με το κωδικό όνομα «Μήδεια», που από τα τις πρωινές ώρες της Δευτέρας εκδηλώθηκαν στην Αττική.

Δυστυχώς η επιχειρησιακή του ετοιμότητα βαθμολογήθηκε από τους πολίτες με βαθμό κάτω του μετρίου αφού δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί ούτε στο ελάχιστο στις απαιτήσεις της Κοινωνίας. Κι ευτυχώς που την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας δεν είχαμε ακραία φαινόμενα, κάτι που όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί τις επόμενες ώρες.

Τι δεν έκανε ο δήμος μας; Πολλά, πάρα πολλά.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν είχε σχέδιο αντιμετώπισης του χιονιά. Δεν είδαμε ούτε εθελοντές, που τόσο καιρό μας παρουσιάζουν ότι υπάρχουν. Αλλά το φοβερό είναι ότι οι άνθρωποι είχαν …ξεχάσει ακόμη και να προμηθευτούν τις αναγκαίες ποσότητες αλατιού. Βρήκαν μόνο κάποιες μικρές ποσότητες που ήταν από παλαιά στο αμαξοστάσιο, οι οποίες όμως δεν έφθαναν ούτε για τις κύριες αρτηρίες του δήμου. Και παρακαλούσαν τη Δευτέρα το πρωί τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού
(ΣΠΑΠ) και την Περιφέρεια Αττικής για λίγο αλάτι.

Και φυσικά δεν είχαν να δώσουν στους πολίτες που τηλεφωνούσαν ούτε ένα τσουβαλάκι. Για αυτό δεν μοίρασαν αλάτι στα φαρμακεία, στους φούρνους, στα καφέ, εκεί που κινούνται οι πολίτες. Και όλα αυτά την ώρα που τα 22 σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς και οι οκτώ παιδικοί σταθμοί (δημοτικοί και ιδιωτικοί) δεν λειτουργούν λόγω της πανδημίας. Όπως είναι κλειστή και η αγορά με συνέπεια οι απαιτήσεις για την τροφοδοσία της με αλάτι να είναι περιορισμένες. Κι όμως η διοίκηση Μαυρίδη απέτυχε παταγωδώς. Καμμιά φροντίδα δεν είδαμε επίσης ούτε και για τους συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη για ζεστασιά. Γιατί οι θερμαινόμενοι χώροι δεν λειτουργούσαν.

«Η διαβεβαίωση με ένα, ως συνήθως, πομπώδες δελτίο τύπου του δημάρχου κ. Μαυρίδη, τρεις ημέρες πριν, «περί ετοιμότητας του δήμου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας» ήταν ένα ψέμα με το οποίο ήθελαν να ξεγελάσουν τους κατοίκους. Δυστυχώς ο δήμος μας τα τελευταία χρόνια μοιάζει ξεχαρβαλωμένος, με ευθύνη του σημερινού δημάρχου (Α. Μαυρίδης) αλλά και του τέως δημάρχου (Δ. Φωκιανός) και χρειάζεται προσπάθεια από όλους για να σταματήσει ο κατήφορος» ανέφερε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και πρώην δήμαρχος Πεύκης.

Και πρόσθεσε: «Εύχομαι στο δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ώρες να διορθωθούν κάπως τα πράγματα και οι διοικούντες να κάνουν το καθήκον τους».

Υ.Γ. 1: Στον ΣΠΑΠ, ο οποίος είναι πολύτιμος συμπαραστάτης των δήμων, στα θέματα πολιτικής προστασίας, συμμετέχουμε λόγω του πρώην δήμου Πεύκης, ο οποίος είχε γίνει μέλος επί θητείας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, παρά το γεγονός ότι δεν έχει σχέση με την Πεντέλη.
Υ.Γ. 2: Για να κάνετε συγκρίσεις, έστω κι αν μελαγχολήσετε, την ώρα που ο δήμος μας δεν διαθέτει αλάτι στους κατοίκους του, άλλοι οι δήμοι έχουν ανακοινώσει και τα σημεία διάθεσης. Π.χ τα Βριλήσια ορίζουν τέσσερα σημεία, ο δήμος Παπαγου – Χολαργού στο δημαρχείο, ο δήμος Αγίας Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου Σπυρούδη, ο δήμος Κηφισιάς, ο οποίος διέθεσε την Κυριακή 3.000 σακούλες , σε έξη σημεία κλπ.
Υ.Γ.: Κάποια στιγμή στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου έδιναν την πληροφορία ότι διέθεταν αλάτι στο γκαράζ του δήμου. Όμως αυτοί που πήγαν το βρήκαν κλειστό…Τα συμπεράσματα δικά σας.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ