Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Η παράταξη Ενωμένο Μαρούσι για τη διαχείριση της κακοκαιρίας από τη δημοτική αρχή

Δημοσιεύθηκε

στις

Κριτική στον τρόπο που διαχειρίζεται την τρέχουσα κακοκαιρία η δημοτική αρχή Αμαρουσίου ασκεί με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Ενωμένο Μαρούσι”.

 

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο:

“Η κακοκαιρία Μήδεια δημιούργησε πολλά προβλήματα στην πόλη μας στο Μαρούσι.
Αρχικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζομένους του Δήμου και ειδικότερα το προσωπικό στην πολιτική προστασία και το πράσινο που δίνουν μάχη κόντρα στις συνέπειες του φαινομένου.

Η “Μήδεια” όμως βρήκε τα μέλη της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και τον Δήμαρχο Αμπατζόγλου απροετοίμαστους μολονότι εξαιρετικά δραστήριους κυρίως στο Facebook.

Η χιονόπτωση και η επιδείνωση του καιρού είχαν προαναγγελθεί εδώ και μέρες, αλλά οι πολίτες παραμένουν αβοήθητοι σε περιοχές που η διακοπή του ρεύματος ξεπερνά τις 12 ώρες!

Έχουν προκληθεί πολλά προβλήματα στο σύνολο σχεδόν της πόλης μας λόγω της απρονοησίας του Δήμου που δεν φρόντισε να κλαδέψει τα πιο επικίνδυνα δένδρα και κλαδιά. Παρότι το προηγούμενο διάστημα επιδόθηκε σε αδικαιολόγητες κοπές ή εκριζώσεις ολόκληρων δέντρων.

Συνέπεια της αμέλειας αυτής σε όλες σχεδόν τις περιοχές να έχουν προκληθεί από πτώσεις δένδρων και κλαδιών διακοπές στην ηλεκτροδότηση και διακοπές ή προβλήματα στην κυκλοφορία.

Μερικά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί:

* Στη Νέα Λέσβο τα συνεργεία της ΔΕΗ δεν μπορούν να φτάσουν στις περιοχές που τα κομμένα δέντρα είχαν προκαλέσει διακοπές ρεύματος, γιατί δεν είχαν καθαριστεί οι δρόμοι από εκχιονιστικό μηχάνημα. Το οδικό δίκτυο είναι αρμοδιότητας του Δήμου.

* Διακοπές ρεύματος έχουν προκληθεί, από πτώσεις δένδρων και κλαδιών, πλέον των 12 ωρών στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και πολύωρες στο Νέο Τέρμα.

* Διακοπή της κυκλοφορίας λόγω πτώσεων κορμών και δένδρων έχουν καταγραφεί στην Πεντέλης, στην Σισμανογλείου, στις οδούς Παιδείας, Μαραθωνομάχων, Πριγκηπονήσων και Ολυμπίας στην περιοχή Νερατζιώτισσα, στην Πτέρης και στην Κίτσου Τζαβέλα στο Αμαλείο.

* Στην Αγία Φιλοθέη η κυκλοφορία στην άνοδο της Νεαπόλεως είχε διακοπεί λίγο πριν την Κηφισιάς, ενώ πολλά δέντρα έχουν πέσει σε όλους τους δρόμους.

* Στον Άγιο Θωμά όλοι οι εσωτερικοί δρόμοι είναι κλειστοί και τα ελάχιστα διαθέσιμα συνεργεία του δήμου προσπαθούν να απομακρύνουν κομμένα κλαδιά και δέντρα.

* Η γραμμή δημότη (15321) που σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στους πολίτες, δεν λειτουργεί.

* Από χθες το βράδυ έχει διακοπεί επίσης η ηλεκτροδότηση στην περιοχή ΚΑΤ.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ