Ελάτε στην παρέα μας

Λαυρεωτικής

Μεγάλη συμμετοχή στη δράση προληπτικής ιατρικής στο Δήμο Λαυρεωτικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λαυρεωτικής σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποίησαν την πρώτη δράση Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής του προγράμματος «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Στο πλαίσιο της δράσης, από τη Δευτέρα 24 έως την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, στο κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» (στο Δημοτικό Πάρκινγκ Κερατέας) πραγματοποιήθηκαν 400 προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε 200+ παιδιά και μαθητές παιδικών σταθμών και δημοτικού.

Για άλλη μία φορά η δράση της προληπτικής ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κινητοποίησε και ένωσε Υγειονομικούς Φορείς και Τοπική Αυτοδιοίκηση προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να εξεταστούν με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Η εθελοντική συμμετοχή των γιατρών/οδοντιάτρων και η ανιδιοτελής παροχή των υπηρεσιών τους, αποδεικνύουν πως όλα τα παιδιά, πρέπει να έχουν την πρόσβαση και το δικαίωμα στην Υγεία!

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά: «το θέμα της πρόληψης είναι πολύ σημαντικό για την υγεία ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά. Εδώ σήμερα το «Χαμόγελο του Παιδιού», τους οποίους ευχαριστούμε πολύ, μαζί με τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, το ΝΠΔΔ Κέφαλος και την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με ιδιώτες εθελοντές γιατρούς έχουν έρθει και προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους.

Έχουν περάσει πάνω από 200 παιδιά, έχουν γίνει 400 προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις και έχουν ενημερωθεί οι γονείς τους. Ευχαριστούμε τους υπευθύνους της δράσης, τους Προέδρους των ΝΠΔΔ τον Κωνσταντίνο Λουκά και τον Γιάννη Γιαννάκη και το τουριστικό γραφείο Αντωνίου που μετέφερε δωρεάν τα παιδιά από τα σχολεία.

Ό,τι κάναμε στην Κερατέα με μεγάλη επιτυχία θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες και στην πόλη του Λαυρίου. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί τα μικρά μας παιδιά θωρακίζονται και θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια όχι μόνο με το «Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά όπως το κάναμε και στο παρελθόν και μέσα στα σχολεία και εκτός των σχολείων με κάθε τρόπο με φίλους γιατρούς εθελοντές και με τις υπηρεσίες του Δήμου.»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ