Ελάτε στην παρέα μας

Κρωπίας

“Πρωτιά” στη διαχείριση αποβλήτων για τον Δήμο Κρωπίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κρωπίας καταφέρνει να έρθει πρώτος ήδη από το 2019, στην συνολική ποσοστιαία επίδοση ενεργειών ανακύκλωσης που αποδεικνύουν ότι λιγότερα σύμμεικτα αποβλήτων κατευθύνονται στο ΧΥΤΑ Φυλής. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΔΝΑ (Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής) οι πρακτικές που εφαρμόζει για χωριστή συλλογή και διαχείριση πράσινων του επιτρέπουν να πετυχαίνει μείωση στην συνολική εισφορά του προς τον ΕΔΣΝΑ της τάξεως του 25% (Δηλ.42 ευρώ ο τόνος).

Να σημειωθεί ότι οι πολιτικές και οι δομές του Δήμου στον τομέα ανακύκλωσης εξελίσσονται και επεκτείνονται σταδιακά: περισσότερες Πράσινες Γωνίες Ανακύκλωσης «μπαίνουν» στο σύστημα διαχείρισης, το Προσωρινό Πράσινο Σημείο έχει αρχίσει να αποδίδει, νέα συστήματα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών στα ήδη υπάρχοντα αναπτύσσονται (συλλογή βιοαποβλήτων με καφέ κάδο από τέλη Οκτωβρίου 2020, 85 σημεία ανάπτυξης ) περισσότερα  καινούργια Μηχανήματα Έργου μπαίνουν στη μάχη, δράσεις ενημέρωσης προώθησης της ανακύκλωσης μέσω πλατφόρμας followgreen ιδιαίτερα στον χώρο της μαθητικής νεολαίας αποδίδουν ενώ το Βασικό Πράσινο Σημείο που προετοιμάζεται μεθοδικά αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην περαιτέρω μείωση των σύμμεικτων με την εφαρμογή των πολιτικών κυκλικής οικονομίας.

 

 

Με βάση τη μεγαλύτερη τιμή που συγκεντρώνει  από τα παραπάνω ο δήμος εξοικονομεί χρήματα από τις εισφορές στον ΕΔΣΝΑ της τάξεως 25% και έρχεται πρώτος (μαζί με το Δήμο Κυθήρων). Επίσης, έρχεται δεύτερος στη μειωμένη τιμολόγηση και πρώτος-εξαιρετικός στα λεγόμενα «πράσινα» απόβλητα. Ειδικότερα, είναι πρώτος στη κατηγορία (β) με 22.9% και ποσοστό μείωσης στο 25% και τρίτος στην κατηγορία (γ) με 27%  και ποσοστό μείωσης στο 15%. (πρώτος ο Δήμος Βριλησσίων με 30%, δεύτερος ο Δήμος Κυθήρων με 28%)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ