Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Με ροζ χρώμα το Δημαρχείο Ιλίου για το μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

Δημοσιεύθηκε

στις

Κάθε 15 δευτερόλεπτα, παγκοσμίως, μια γυναίκα μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού. Παρά το γεγονός ότι το προσδόκιμο επιβίωσης έχει βελτιωθεί, η νίκη στη μάχη εναντίον της ασθένειας μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ιατρική έρευνα, την ενημέρωση και την πρόληψη.

Για το σκοπό αυτό, ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, με στόχο να προβληματίσει, να ενημερώσει και να ενισχύσει τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης.

Συμμετέχοντας για άλλη μια χρονιά στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης, ο Δήμος Ιλίου έχει φωταγωγήσει με ροζ χρώμα το Δημαρχείο ενώ την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού, θα πραγματοποιηθούν δράσεις με επίκεντρο το εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου θα μοιραστεί έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:«Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως, που δεν αναγνωρίζει χρώμα, καταγωγή και ηλικία. Παρά τη συχνότητά του, αντιμετωπίζεται, αρκεί να διαγνωστεί νωρίς. Τα πιο ισχυρά «όπλα» για την έγκαιρη διάγνωση είναι η πρόληψη και η ενημέρωση. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Ιλίου μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας πραγματοποιεί κάθε χρόνο δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ ΠΑΠ. Γιατί μπορεί να είναι κοινότοπο αλλά ταυτόχρονα τόσο αληθινό, ότι η πρόληψη σώζει ζωές».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ