Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τους ήρωες του Έπους του ’40, γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής, με την τελετή Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τη μαθητική παρέλαση.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει επετειακή εκδήλωση για το Έπος του ’40 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου
Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις δημόσιες & ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
11:00 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων
Τήρηση ενός λεπτού σιγής
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου
10:30 Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, των Πολιτικών, Δικαστικών και Αστυνομικών Αρχών
11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων
Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου
Κατάθεση στεφάνων
Τήρηση ενός λεπτού σιγής
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
11:30 Έναρξη παρέλασης
12:30 Επετειακή εκδήλωση –Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85)
Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» με επετειακές ερμηνείες
17:00 Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων από τις Δημοτικές και Αστυνομικές Αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ