Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Ιλίου: Έκδοση της ΚΥΑ για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019, σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής» (Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Κ.Ε./8258/Α325 – ΦΕΚ 3474/τ.Β΄/13.09.2019) το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια που βρίσκονται στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής ΕλλάδοςΔ.Α.Ε.Φ.Κ.- Κ.Ε του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σημειώνεται ότι, από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος Ιλίου τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα και με απόφαση Δημάρχου ειδικά κλιμάκια μηχανικών υλοποίησαν αδιάλειπτα ελέγχους για την καταλληλότητα των κτιρίων και τη διαπίστωση της ασφαλούς διαμονής σε αυτά, προκειμένου να αρθεί η ανησυχία που προκλήθηκε από τον σεισμό.

Παράλληλα, για την εξυπηρέτηση των πληγέντων, ο Δήμος Ιλίου, ύστερα από συνεννόηση με την αρμόδια Δ.Α.Ε.Φ.Κ., δέχθηκε τηλεφωνικά και εγγράφως αιτήματα έως 19.08.2019, σύμφωνα με το ΦΕΚ 1699/Β/16.05.2019, τα οποία πρωτοκόλλησε κατά προτεραιότητα και προώθησε σε αυτήν για Πρωτοβάθμιο Μετασεισμικό Έλεγχο.

Παρόλο που ο Δήμος μας ακολούθησε την παραπάνω διαδικασία κατόπιν οδηγιών της Δ.Α.Ε.Φ.Κ., εκδόθηκε  η παραπάνω ΚΥΑ, η οποία, πλέον, ορίζει τα εξής:

  • Όσοι αναμένουν αυτοψία από αιτήματα που υπέβαλαν τηλεφωνικά ή εγγράφως προς τον Δήμο έως τις 19.08.2019
  • Όσοι πληγέντες επιθυμούν Στεγαστική Συνδρομή για την αποκατάσταση ζημιών
  • Όσοι επιθυμούν  τον έλεγχο του κτιρίου και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας

θα πρέπει να απευθύνονται στην αρμόδια Υπηρεσία Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Κ.Ε. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Κόνιαρη 43 & Λάμπρου Κατσώνη, Τ.Κ. 11471 Αθήνα, τηλ. 2108704700).

Όσοι διαθέτουν δελτίο ταχείας αυτοψίας από κλιμάκια της αρμόδιας Δ.Α.Ε.Φ.Κ. και δεν επιθυμούν Στεγαστική Συνδρομή δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ