Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Με μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν έλεγχος μαστογραφίας στον Δήμο Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και αυξημένο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε ο δωρεάν έλεγχος μαστογραφίας από την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που φιλοξενήθηκε για δυο ημέρες στον Δήμο Ιλίου.

Την Κινητή Μονάδα επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τόσο με τον πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελο Φιλόπουλο, όσο και με γυναίκες που εξετάστηκαν, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την ανάγκη πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Την επιθυμία να υπάρχει μόνιμα μια κινητή μονάδα στον Δήμο Ιλίου, για άμεση πρόσβαση στην προληπτική εξέταση, εξέφρασε ο κ. Ζενέτος. «Οποιαδήποτε δράση ή πρωτοβουλία για την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Ειδικά για τον καρκίνο του μαστού, ο προληπτικός έλεγχος σώζει κυριολεκτικά ζωές και είναι σημαντικό να το επαναλαμβάνουμε διαρκώς. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα για την ευαισθησία και τη συμβολή της στη δράση, καθώς και τον πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελο Φιλόπουλο. Κανένας θεσμός δεν μπορεί να νικήσει μόνος του την
ασθένεια. Μαζί μπορούμε».

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ