Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη της οστεοπόρωσης από το δήμο Αθηναίων

Δημοσιεύθηκε

στις

-Από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου στα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Οστεοπόρωσης στις 20 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας πραγματοποιεί δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Από αύριο Πέμπτη 20 Οκτωβρίου μέχρι και τις 3 Νοεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να υποβάλλονται σε μετρήσεις οστικής πυκνότητας (με χρήση ειδικού εξοπλισμού από εξειδικευμένο προσωπικό, με την επίβλεψη ιατρού) και εφόσον κρίνεται απαραίτητο, να παραπέμπονται σε περαιτέρω εξετάσεις.  

Η δράση που υλοποιείται από τον Δήμο Αθηναίων, στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής για τους Αθηναίους κατοίκους, απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες, ηλικίας άνω των 18. 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τονίζει: «Δράσεις όπως αυτή που εγκαινιάζουμε αύριο στα δημοτικά μας ιατρεία, αποδεικνύουν το ενδιαφέρον αυτής της δημοτικής αρχής να στηρίξει την πρόληψη και να ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα για όλους τους δημότες μας, και κυρίως για τους ευάλωτους. Ενδυναμώνουμε τα πολυιατρεία μας, ενισχύουμε το δυναμικό τους με νέες προσλήψεις και νέες ειδικότητες. Η ανταπόκριση που λαμβάνουμε σε όλες μας τις δράσεις είναι εντυπωσιακή. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να καλύπτουμε -από κάτω προς τα πάνω- ακόμη περισσότερες ανάγκες στον τομέα της υγείας, υλοποιώντας πρωτοποριακές δράσεις σε όλα τα δημοτικά ιατρεία».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων, Μανόλης Καλαμπόκας, ανέφερε: «Στηρίζουμε με κάθε τρόπο δράσεις προληπτικής ιατρικής και ενισχύουμε τις υπηρεσίες των Δημοτικών Ιατρείων. Ειδικότερα για την σκελετική υγεία, η  πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης είναι πολύ σημαντική διότι και από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη. Με αυτή τη δράση επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της νόσου των οστών και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας».

Η μέτρηση ενδείκνυται κυρίως σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και σε άντρες άνω των 55 ετών. Επίσης, η μέτρηση οστικής πυκνότητας ενδείκνυται για άτομα που παρουσιάζουν συνοδά νοσήματα όπως ασθενείς με χρόνια λήψη κορτιζόνης, προβλήματα θυρεοειδούς αδένα, καρκίνο του μαστού, αφαίρεση γυναικολογικών οργάνων, οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης κ.ά.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στα Δημοτικά Ιατρεία, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

 Τετάρτη 26/10 – Πέμπτη 27/10 | 08:00 – 14:00

2ο Δημοτικό Ιατρείο – Νέος Κόσμος (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ – τηλ. 210 9239865)

 Δευτέρα 31/10 – Τρίτη 1/11 | 08:00 – 14:00

3ο Δημοτικό Ιατρείο – Πετράλωνα (Θεσσαλονίκης & Ηρακλειδών – τηλ. 210 3427515)

 Τετάρτη 2/11 – Πέμπτη 3/11 | 08:00 – 14:00

4ο Δημοτικό Ιατρείο – Κολωνός (Προποντίδος & Αγίας Σοφίας 110, τηλ. 210 8836200)

Για την πραγματοποίηση της εξέτασης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Σε περίπτωση που υπάρχουν παλαιότερες εξετάσεις και μετρήσεις προτείνεται να προσκομίζονται κατά την εξέταση. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ