Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Επιτυχής ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης στον Δήμο Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με σημαντική συμμετοχή και μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, μια δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση από τον Δήμο Ιλίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιλίου, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, υπό την ιατρική επίβλεψη της Ενδοκρινολόγου Ερμιόνης Τσενικλίδη και συνολικά προσήλθαν 84 άτομα εκ των οποίων 54 παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Στον σύγχρονο τρόπο ζωής, οι άνθρωποι έχουν ολοένα και λιγότερη δραστηριότητα, που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης. Στόχος του προληπτικού ελέγχου είναι ακριβώς να μειωθεί αυτός ο κίνδυνος, γιατί η καλύτερη θεραπεία της οστεοπόρωσης είναι η πρόληψή της. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την εντεταλμένη σύμβουλο Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας Ευλαλία Γκιώνη, τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας, τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, που, με τις πρωτοβουλίες τους, κάνουν διαρκώς πράξη το σύνθημα “η πρόληψη σώζει ζωές.”»

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ