Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Διπλό βραβείο για την Κοινωνική Προσφορά στην Πρόληψη Υγείας απέσπασε ο Δήμος Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Δυο ακόμα βραβεία για την κοινωνική προσφορά και το σημαντικό έργο που επιδεικνύει προς όφελος των δημοτών, απέσπασε ο Δήμος Ιλίου στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Πρόκειται για το βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς για την Πρόληψη Υγείας μέσα από τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας, καθώς και το βραβείο σχετικά με την εκπλήρωση των κριτηρίων που έχει θέσει ο Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τους Δήμους-μέλη των Εθνικών Δικτύων κατά τη χρονική περίοδο 2014-2018.

Υπενθυμίζεται, ότι το ΚΕΠ Υγείας, όπως και το Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, λειτουργούν στα Δημοτικά Ιατρεία Αγ. Φανουρίου, με στόχο την ενημέρωση γύρω από θέματα προληπτικών εξετάσεων, καθώς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αξία της εθελοντικής προσφοράς.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου αναπτύχθηκαν οι 6 Πυλώνες της Πολιτικής των Υγιών Πόλεων που είναι:  Άνθρωποι, Τόπος, Ευημερία, Ειρήνη, Συμμετοχή και Πλανήτης.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος τόνισε: «Τα δυο επιπλέον βραβεία που προστέθηκαν στη συλλογή του Δήμου μας δεν είναι τίποτε περισσότερο από την αναγνώριση μιας πολιτικής που ακολουθούμε σταθερά και απαρέγκλιτα εδώ και πολλά χρόνια, και που έχει ως στόχο της τον Άνθρωπο. Έχει όμως και έναν επιπλέον σκοπό: να καταδείξει τη σημασία της πρόληψης και προαγωγής της Υγείας, καθώς και της διασφάλισης της πρόσβασης όλων σε κοινά αγαθά και υπηρεσίες. Θέλω να ευχαριστήσω, για μια ακόμα φορά, το σύνολο του προσωπικού της Κοινωνικής Υπηρεσίας που υπηρετούν αυτόν το σκοπό με εξαιρετικό τρόπο».

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ